BOGDANOVIĆ ODRŽAO ŠUTERSKU "KLINIKU", ALI NEDOVOLJNO ZA POBEDU! Hoksi poraženi na domaćem terenu!


IZVOR: Republika/ L. M. - 13.02.2024 | 04:05


Veoma dobra partija našeg reprezentativca.

Foto: Tanjug/AP
BOGDANOVIĆ ODRŽAO ŠUTERSKU "KLINIKU", ALI NEDOVOLJNO ZA POBEDU! Hoksi poraženi na domaćem terenu!

Košarkaši Atlanta Hoksa poraženi su na domaćem terenu u duelu sa Čikago Bulsima rezultatom 126:136.

Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović ubeležio je 28 poena i četiri asistencije (6/10 za tri, 5/6 za dva), čime je bio vodeća figura svog tima u porazu. U ekipi Hoksa se pored Bogdana istakao i DeAndre Hanter sa 23 poena i šest asistencija kraj svog imena.

Što se Bulsa tiče, predvodio ih je crnogorski reprezentativac Nikola Vučević sa 24 poena i 11 skokova, a poenterski je vukao Ajo Dosunmu sa 29 pogodaka. 

 

 

Šteta je što izvanredna partija Bogdanovića nije ispraćena pobedom. Čitavo prvo poluvreme, Atlanta je imala prednost. U jednom trenutka, razlika je čak dosegla +13. Ipak, u smiraj druge četvrtine, Bulsi su počeli da podižu odbrambenu agersivnost, manje prosipaju lopte u napadu, tako da se na veliki odmor otišlo u egalu. Rezultat je bio 59:60 za Čikago.

 

 

Tamo gde su stali u prvom, nastavili su Bulsi u drugo. Nije pomoglo ni to što je najraspoloženiji u ekipi Hoksa, Bogdan Bogdanović, presedeo većinu trećeg kvartala. Ušao je pred kraj odmah uneo živost pogođenom trojkom.

 

 

Bilo je za očekivati da možda odvedu utakmicu u neizvesnu završnicu. Ipak, kada je bilo najvažnije, odgovornost je preuzeo sjajni DeRozan, i sa nekoliko važnih koševa uspeo je da održi prednost svog tima na komotnih +10, što je i bila razlika na kraju. 

Atlanta je sada desetoplasirana ekipa istoka sa 24 pobede, dok su Bulsi za mesto iznad, sa 26 trijumfa.

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO