MARININE "LAVICE" KAPARIŠU VIZU ZA PARIZ! Pobeda Srbije donosi SIGURAN PROLAZ!


IZVOR: Republika/ L. M. - 11.02.2024 | 20:01


Veliki meč za naše košarkašice.

Foto: Starsport
MARININE "LAVICE" KAPARIŠU VIZU ZA PARIZ! Pobeda Srbije donosi SIGURAN PROLAZ!

Danas je veoma važan dan za košarkašice Srbije, jer igraju meč koji može da im donese plasman na Olimpijske igre u Parizu (21.00).

Pobeda protiv Australije u poslednjem meču treće kvalifikacione grupe u Brazilu bi značila direktno mesto na najvećem sportskom događaju na svetu, dok bi poraz uneo dodatnu neizvesnost u njihovu konačnu sudbinu.

Jedno promašeno slobodno bacanje protiv Brazila može se pokazati ključnim trenutkom, jer je odredilo da će konačna sudbina ekipe biti odlučena večeras.

Foto: Starsport

Marina Maljković

U slučaju poraza, tabela će zavisiti od ishoda meča Brazil - Nemačka koji se igra od ponoći. Srbija ima šansu da se plasira na OI čak i u slučaju poraza, ali pod uslovom da se pogode uslovi na drugom meču u grupi.

Srbija i Nemačka imaju po pobedu i poraz, Brazil nijednu pobedu i dva poraza. Sada se pravi krug od tri reprezentacije i Srbija može u poslednjem kolu da izgubi i od Australije, a to znači da moramo da izgubimo manje nego što je Nemačka izgubila od Australije – što je 32 poena razlike, naravno ukoliko Brazil dobije u svom duelu sa više od sedam. 

Ako Nemačka pobedi Brazil, šta god da uradimo idemo na Olimpijske igre. 

U prethodnim mečevima u grupi, naše košarkašice su pobedile Brazil sa sedam razlike (72:65), dok su u prvom duelu u ovom kvalifikacionom ciklusu izgubile od Nemačke sa istom razlikom (66:73). 

Ipak, ne treba očekivati da Marinine izabranice kalkulišu, već da odlučnom i hrabrom partijom overe vizu za veliko takmičenje u Parizu ove godine. 

Meč će se prenositi na kanalu RTS 1. 

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO