NE DOMINIRA SAMO JOKIĆ: Bogdanović NAJBOLJI u NBA ligi!


IZVOR: Republika/ O.J. - 06.02.2024 | 19:57


Najbolji je sa klupe.

Foto: Tanjug/AP
NE DOMINIRA SAMO JOKIĆ: Bogdanović NAJBOLJI u NBA ligi!

U senci svemoćnog Nikole Jokića često ostanu partije ostalih srpskih NBA košarkaša koje su i te kako vredne pomena. Bogdan Bogdanović igra odličnu sezonu u Atlanta Hoksima gde beleži prosečno čak 17,1 poen uz 3,1 skok i 2,7 asistencije. Ipak, uprkos fenomenalnim partijama Bogdana, Atlanta je trenutno deseta u istočnoj konferenciji.

Međutim, ono u čemu srpski reprezentativac potpuno dominira ove sezone, jesu poeni sa klupe.

Bogdan je po tom parametru najbolji u NBA ligi ove sezone, jer ih je upisao čak 710! To znači da je bivši košarkaš Partizana i Fenerbahčea "tihi ubica" kada uđe u meč iz drugog plana.

Podsetimo, košarkaši Atlanta Hoksa su u noći između ponedeljka i utorka poraženi na svom parketu od Los Anđeles Klipersa rezultatom 149:144.

U utakmici u kojoj je bez produžetka ukupno palo 193 poena, kapiten reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović na terenu je proveo 26 minuta. Za to vreme, Bogi je upisao 16 poena (4/8 za tri, 2/4 za dva), šest asistencija, tri skoka i jednu ukradenu loptu.

Ipak, bez obzira na takav učinak, Bogdan je bio tek šesti najefikasniji igrač Atlante. Diandre Hanter bio je najraspoloženiji u poraženom sastavu sa 27 koševa, Tre Jang je dodao 25, Dežonte Marej 21, a Sadik Bej i Onjeka Okongvu su imali po 18.

Sudeći po svemu ovom, najbolja taktika Kvinu Snajderu bila bi da čuva Bogija "za kasnije", umesto da igra od početka meča.

BONUS VIDEO: