BOL NE PRESTAJE! Mega sa na svom terenu OPROSTILA od DEJANA MILOJEVIĆA! Srceparajući izrazi na licima DEKIJEVE PORODICE!


IZVOR: Republika/ L. M. - 28.01.2024 | 12:37


Ređaju se tužne slike širom Balkana.

Foto: Starsport
BOL NE PRESTAJE! Mega sa na svom terenu OPROSTILA od DEJANA MILOJEVIĆA! Srceparajući izrazi na licima DEKIJEVE PORODICE!

Dejan Milojević nas je napustio u 47. godini života iznenadno, ali uspomena na njega ne jenjava. 

Klub u kome je proveo najviše vremena kao košarkaški stručnjak imao je priliku da u dva kola zaredom igra sa bivšim Dekijevim klubovima, i na oba meča ispraćaj nije izostao. 

Prvo smo protiv Partizana imali priliku da svedočimo gromoglasnom skandiranju Milojevićevog imena kroz ceo meč, i dok se višeglasje unifikovalo u jedinstvenu harmoniju, transparent sa Dejanovim likom krasio je crninu južne tribine. 

Sada je došlo vreme da Mega, kao dugogodišnji dom legendarnog stručnjaka i košarkaša, ukaže počast nekadašnjem igraču Valensije i Galatasaraja u svojoj kući. Nije mogla bolja prilika za to biti, nego da u pitanju bude meč sa Budućnošću u kojoj je Miloje natupao od 2000. do 2004. godine, ali i bio trener posle Mege. 

Prvo je pušten je film koji je sve ljubitelje košarke još jednom podestio na Dejana Milojevića, a zatim su usledilie višeminutne ovacije, kao što je to bio slučaj na utakmicama Partizana protiv Mege, Budućnosti protiv Ulma, Golden Stejta….

 

 

Na kraju je veliki transparent sa natpisom "Deki i Mega, zauvek iznad svega" ostao ukrašen ožalošćenim aplauzima koji su se orili halom na Novom Beogradu. 

 

Utakmici su takođe prisustvovali članovi Milojevićeve porodice. Žena Nataša, ćerka Maša i sin Nikola u društvu su menadžera Miška Ražnatovića. 

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Porodica Dejana Milojevića.

Meč se odigrao u okviru 18. kola AdmiralBet ABA lige, a završio se ubedljivom pobedom Budućnosti rezultatom 72:92. 

Dejan Milojević (1977-2024)

Legenda srpske košarke Dejan Milojević iznenada je preminuo od posledica srčanog udara u svojoj 47. godini.

Poslednje dve i po godine života, popularni Miloje proveo je u stručnom štabu Golden Stejt Voriorsa, sa kojima je 2022. osvojip šampionski NBA prsten.

Prethodno je sedeo na klupi podgoričke Budućnosti, a najveći deo svoje trenerske karijere (od 2012. do 2020. godine) proveo je u Megi, gde je afirmisao ogroman broj mladih igrača. Između ostalih, put do zvezda su kod njega utabali najbolji svetski košarkaš Nikola Jokić i čovek koji je prerastao Evroligu Vasilije Micić.

Što se igračke karijere tiče, Milojević je košarkom počeo da se bavi u Beovuku, a kasnije je igrao za FMP, Budućnost, Partizan, Valensiju, Galatasaraj i ponovo Partizan, u kom je okačio patike o klin. Najveći trag ostavio je upravo u redovima "parnog valjka", gde je postao miljenik navijača i ikona kluba.

Što se reprezentativne karijere tiče, sa nacionalnim timom SR Jugoslavije je osvojio Evropsko prvenstvo 2001. godine, a od 2019. do 2021. je bio pomoćni trener "A" tima Srbije.

Najvći životni san bio mu je da postane selektor Srbije, ali ga nažalost nije dosanjao.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO