ZVEZDA MERIDIANBET I PARTIZAN POTPUNO IZJEDNAČENI U EVROLIGI: Crveno-beli SUSTIGLI večitog rivala!


IZVOR: Republika/ O.J. - 22.01.2024 | 09:22


Partizan je sve do skoro bio bolji.

Foto: Starsport
ZVEZDA MERIDIANBET I PARTIZAN POTPUNO IZJEDNAČENI U EVROLIGI: Crveno-beli SUSTIGLI večitog rivala!

Partizan je u Atini upisao ukupno 11. ovosezonski poraz u Evroligi od kojih je čak devet došlo na gostovanjima. Putovanje u Grčku bio je 12. izlet ove sezone van Arene, a svega tri puta su se igrači Željka Obradovića vraćali u Beograd uzdignute glave. Jesu crno-beli startovali porazom u Tel Avivu od Makabija, ali su odmah potom i slavili u Francuskoj nad Asvelom. Nakon te pobede niko nije mogao naslutiti da će Partizan upisati tek još dva trijumfa na gostovanjima do 22. runde Evrolige.

Ipak, činjenice kažu, crno-beli su pobedili van Beograda još samo Valensiju i Žalgiris i to su dva pomenuta meča odigrana jedan za drugim. Neuspehe su doživeli u Pireju, Vitoriji, Minhenu, Istanbulu dva puta, Madridu, "gostovanju" večitom rivalu i poslednji u Atini.

Foto: Starsport

Poslednji večiti derbi

Ništa bolja nije ni Crvena zvezda Meridianbet, ali su se crveno-beli u poslednje vreme znatno popravili po tom parametru i tako sustigli najvećeg rivala, pošto su sada oba tima na učinku od tri pobede u gostima.

Tim sa Malog Kalemegdana nije uspeo da zabeleži niti jednu pobedu van svoje hale sve do 21. decembra, kada je poražen Makabi, ruku na srce u Pioniru koji se jedva računa kao gostovanje.

U tom momentu su crno-beli imali tri pobede više na gostovanjima, ali se nakon pobede nad "ponosom Izraela", a potom i podviga u Istanbulu i Milanu, tim Janisa Sferopulosa popeo na isti broj i tako izjednačio sa večitim rivalom po tom pitanju.

Nesumnjivo je da i jedni i drugi jednostavno moraju popraviti svoje igre na gostovanjima kako bi napravili veće uspehe ove sezone, te da se ne smeju oslanjati na navijače onoliko koliko su navikli.

BONUS VIDEO: