ZAGORAC SE PRISETIO MILOJEVIĆEVIH REČI! Evo koja DVA SAVETA je dobio od Dejana! Nikad ih neće ZABORAVITI!


IZVOR: Republika/D.O. - 18.01.2024 | 18:10


Bivši košarkaš Partizana i Mege poslao oproštajnu poruku preminulom srpskom treneru.

Foto: Starsport
ZAGORAC SE PRISETIO MILOJEVIĆEVIH REČI! Evo koja DVA SAVETA je dobio od Dejana! Nikad ih neće ZABORAVITI!

Nekadašnji prvotimac Mege Rade Zagorac, evocirao je uspomene na lekcije koje je naučio od Dejana Milojeivća u članu AdmiralBet ABA lige.

Srpski stručnjak i proslavljeni košarkaš Partizana i reprezentacije Srbije preminuo je u 47. godini od posledica srčanog udara, a Zagorca je trenirao pet godina u Megi.

- Naša povezanost počinje 2012. godine. Ona je specifična jer nam je obojici prva - njemu kao glavnom treneru, a meni kao seniorskom igraču. Dvanaest godina kasnije, u večna lovišta putuje moj zauvek omiljeni trener, nekadašnji idol i moj prijatelj. Hvala ti za vrlinu. Najdublje saučešće njegovoj porodici: Nataši, Nikoli i Maši - rekao je Zagorac za Mozzart Sport.

Ovom prilikom je Rade otkrio i dve priče, koje ga posebno vežu za Dejana, a prva je o istini.

- Dakle, 2012. godina, dan kao i svaki drugi. Juniorski trening ujutru kod Viće, pa dva kod Dekija. Prvi je gotov, pa drugi. Sedam na bus iz Zemuna i stižem na Bežaniju. Imao sam vremena tek toliko da ručam, zatvorim oči i krenem nazad. Probudio sam se pet minuta pred početak popodnevnog treninga. U najboljem slučaju kasnim pola sata - kaže Zagorac i nastavlja u dahu:

Foto: Starsport

Rade Zagorac iz perioda dok je igrao za Partizan

- Izmišljam prvu stvar koja mi je pala na pamet i šaljem fizioterapeutu poruku od straha: "Kasniću, imam hroničnu dijareju". Stižem na trening, kasnim 40 minuta. Novica, Varda i cela ta ekipa sa zadovoljstvom kreću da citiraju šta sam rekao, ne staju. Deki mi prilazi, smeje se, kako se samo Deki smeje i govori reči koje do danas ne blede: "Sada ću ti reći nešto, a ti se potrudi da nikada ne zaboraviš. U životu ćeš se pronaći u svakavim situacijama. Biće teško i neprijatno, ali zapamti - nikada nemoj da se plašiš istine. Ma koliko teška bila, hrabro stani iza nje". I nisam se više plašio, zbog Dekija.

Naredna, druga, je o podršci i veri.

- Bilo je to u mojoj pretposlednjoj godini u Partizanu. Životno ubedljivo najteža, bez elana, želje za druženjem, igranjem... Jedna potpuna životna letargija. Dugo se nismo čuli, ali me zove jednog jutra: "Zovem te samo da ti kažem, ako misliš da niko na svetu više ne veruje u tebe, grešiš. Ja verujem i ja ću uvek da verujem. Ako hoćeš da pričamo, možemo, a ako te smaram, a verujem da te smaram, aj' zdravo" - prisetio se Rade Zagorac.

BONUS VIDEO