ZVEZDA MERIDIANBET OSTALA BEZ IGRAČA PRED DERBI! Evo KO neće pomoći crveno-belima protiv Partizana!


IZVOR: Republika/ L. M. - 03.01.2024 | 12:11


Košarkaši kluba sa Malog Kalemegdana slabiji su za jednog igrača.

Foto: Starsport
ZVEZDA MERIDIANBET OSTALA BEZ IGRAČA PRED DERBI! Evo KO neće pomoći crveno-belima protiv Partizana!

Kao što se i ranije spekulisalo u medijima, Crvena zvezda Meridianbet će u četvrtak od 20.00 časova dočekati večitog rivala u Evroligi slabija za jednog igrača. 

Naime, Marko Simonović zvanično je otišao na pozajmicu u istanbulski Bešiktaš i nastupaće pod palicom Dušana Alimpijevića do kraja ove sezone. 

Foto: Starsport

Marko Simonović

Saopštenje Crvene zvezde Meridianbet sa društvenih mreža prenosimo u celini. 

- KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost da će prvotimac našeg kluba Marko Simonović ostatak sezone 2023-2024 provesti na pozajmici u ekipi Bešiktaša. Marko je tokom prošlog leta potpisao ugovor sa crveno belima, a stigao je u Beograd iz Čikago Bullsa. Klub želi Marku puno uspeha, pobeda i zdravlja u novom klubu u kome će provesti ostatak sezone - stoji objavljeno na "X" profilu crveno-belih. 

 

 

Podsetimo, Marko Simonović je došao letos u Zvezdu Meridianbet iz Čikago Bulsa. Međutim, Isto kao što se nije najbolje snašao u NBA ligi, tako nije uspeo da pronađe svoje mesto u Evroligi. Crnogorskom reprezentativcu niko ne može da ospori talenat, ali deluje kao da nije dovoljno sazreo za najveće nivoe svetske košarke. U najelitnijem evropskom takmičenju je u proseku beležio 2.8 poena po utakmici što je isuviše malo kada se uzme u obzir koliko je crveno-belima potreban poenterski doprinos. U AdmiralBet ABA ligi je bio nešto bolji sa 6.1. poenom po meču, ali evidentno je da mu treba više prostora za napredak. Svoju šansu, tražiće u Evrokupu. 

BONUS VIDEO