ODREĐENE SUDIJE ZA EVROLIGAŠKI VEČITI DERBI! Partizanovi navijači NIKAKO ne mogu biti zadovoljni!


IZVOR: Republika/ L. M. - 03.01.2024 | 09:53


Košarkaši Zvezde Meridianbet imaju više razloga za sreću odabirom arbitara.

Foto: Shutterstock, wikipedia
ODREĐENE SUDIJE ZA EVROLIGAŠKI VEČITI DERBI! Partizanovi navijači NIKAKO ne mogu biti zadovoljni!

Sve u Beogradu trenutno miriše na spektakl. Pred nama je još jedan evroligaški večiti derbi i biće odigran u četvrtak od 20.00 časova u Areni. Domaćin će biti Zvezda Meirdianbet, a sada je i poznato koji arbitri će na sebe uzeti breme uzavrele atmosfere. 

Evroliga je odredila da na čelu trojke bude jedan od najboljih i najiskusnijih sudija, Fernando Roka iz Portugala. On je već nekoliko puta delio pravdu na utakmicama Partizana i kluba sa Malog Kalemegdana ove sezone.

Foto: Starsport

Duel Avramovića i Hange sa prošlog večitog derbija

Ipak, crveno-beli imaju bolji učinak kada je u pitanju Roka. On je bio deo mečeva Zvezde Meridianbet sa Asvelom i Albom na domaćem terenu, a crveno-beli su slavili u oba meča. Sa druge strane, Portugalac je sudio Partizanu protiv Barselone, Bajerna i Valensije i crno-beli imaju samo jednu pobedu iz ta tri meča.

Tu će biti i Karlos Peruđa iz Španije, takođe sa ogromnim iskustvom. On je delio pravdu Zvezdi Meridianbet protiv Virtusa i Albe, gde crveno-beli imaju 1-1, dok je Partizanu sudio protiv Fenera i Željkov tim je tada pobedio.

Na kraju, crno-beli su "podređeni" kada je u pitanju treći arbitar. Pjotr Pastusjak iz Poljske sudio je Partizanu u porazu od Barselone, dok je Zvezdi Meridianbet delio pravdu u pobedi nad Avelom. 

Kada sve sagledamo, uviđamo da su crveno-beli na utakmicama dotičnih sudija dosta bolje prolazili nego večiti rival. 

BONUS VIDEO