PARTIZAN NIJE ZABORAVIO HARISA BRKIĆA! Emotivna poruka iz Humske pred derbi protiv Budućnosti!


IZVOR: Republika/D.O. - 16.12.2023 | 07:30


Legendarni košarkaš ubijen pre 23 godine.

Foto: youtube.com/krkipfc
PARTIZAN NIJE ZABORAVIO HARISA BRKIĆA! Emotivna poruka iz Humske pred derbi protiv Budućnosti!

Navršilo se 23 godine od tragičnog ubistva Harisa Brkića, proslavljenog košarkaša Partizana i podgoričke Budućnosti (TV Arena sport 2, 21.00).

Tim povodom oglasio se i klub iz Humske, koji nije zaboravio 15. decembar 2000. godine, kada je posle jednog treninga u "sačekuši" ubijen legendarni as i izvođač najboljeg dvokoraka u istoriji košarke na ovim prostorima.

Saopštenje regionalnog šampiona prenosimo u celosti:

 

 

- Otišao si prerano, uspomene čuvamo! Tog dvanaestog decembra 2000. godine, Haris je ranije izašao sa treninga i prišao svom automobilu, tamo ga je sačekao nepoznati napadač koji je pucao u dvadesetšestogodišnjeg košarkaša i naneo mu rane od kojih je preminuo tri dana kasnije.

Dvadeset i tri godine kasnije, legenda o igraču koji je imao najbolji dvokorak, kapitenu i prijatelju, živi i živeće večno.

Harisovi prijatelji, Rajko Toroman, Dragan Todorić, Mlađan Šilobad, Zoran Stevanović, Milenko Topić, Vladimir Jovanović, Žarko Stijović, Nada Sretenović, Jadranko Nikolić Loki i drugi su danas izašli na Centralno groblje i održali pomen svog nikada zaboravljenom drugu.

Sa svega 26 godina, Haris Brkić je odigrao ukupno 294 zvanične utakmice i postigao je 3.740 poena za Partizan. Od povratka u crno-beli dres, Haris je odigrao još samo tri zvanične utakmice pre nego što nas je zauvek napustio.

Prve košarkaške korake, Brkić je napravio u sarajevskoj Bosni sa deset godina. U Partizan je došao 1992. godine. Nakon pozajmice čačanskom Borcu, od sezone 1993/1994 nastupao je za prvi tim crno-belih. Narednih sezona sa velikim uspehom igrao je za tim iz Humske, sa kojim je osvojio tri titule prvaka države i tri nacionalna Kupa. U sezoni 1997/98, sa Partizanom je nastupao na fajnal foru Evrolige u Barseloni.

Sa mladom reprezentacijom SR Jugoslavije osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj 1996. godine, a bio je i povremeni član seniorskog državnog tima.

U sezoni 1999/2000 igrao je u podgoričkoj Budućnosti, sa kojom je osvojio još jednu titulu prvaka Jugoslavije. Krajem 2000. godine, ponovo se vratio u Partizan.

KK Partizan će jedan segment tokom utakmice protiv Budućnosti u subotu, posvetiti Harisu Brkiću - stoji u poruci Partizana.

BONUS VIDEO