KALINIĆ OTVORIO DUŠU! Košarkaš Barselone OTKRIO da li će igrati za Srbiju na Olimpijskim igrama!


IZVOR: Republika - 20.11.2023 | 16:37


Propustio je poslednji Mundobasket, na kome je srpska selekcija osvojila srebrnu medalju.

Foto: www.profimedia.rs
KALINIĆ OTVORIO DUŠU! Košarkaš Barselone OTKRIO da li će igrati za Srbiju na Olimpijskim igrama!

Crvena zvezda Meridianbet je nedavno odmerila snagu sa Barselonom u Evroligi, a taj duel je imao poseban značaj za Nikolu Kalinića, jer se ponovo susreo s bivšim klubom. Srpski as je u tom susretu ostvario solidnu igru, postigavši sedam poena, uhvativši pet skokova i zabeleživši tri asistencije.

Za portal "BasketballSphere", govorio je zbog čega ga nije bile u timu Svetislava Pešića na Mundobasketu u Manilu, gde su "orlovi" osvojili srebrno odličje.

- Zamor materijala. Što sam stariji, sve teže mi padaju produžene obaveze. Rekao sam selektoru Pešiću i direktoru Draganu Tarlaću, da se ne osećam kao da mogu da igram i budem u tome 100 odsto. Bolje da bude neko tamo ko će moći da odradi sve obaveze sa punom koncentracijom i punim zalaganjem, što se na kraju ispostavilo i kao prava odluka. U kratkim formatima, potrebno je 12 momaka koji su najspremniji da odrade to kako treba, da sa maksimalnim požrtvovanjem i motivom pristupe tome, da bi bili uspešni. To se još jednom pokazalo. Sjajan uspeh za sve te momke - rekao je Kalinić.

Foto: Starsport

Nikola Kalinić i Nemanja Nedović u duelu

Osvrnuo se i na eventualno igranje za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. 

- Daleko je to. Ko živ, ko mrtav do tada. U sastavu treba da bude 12 momaka koji najbolje funkcionišu i koji su spremni da se odreknu leta da bi im se ispunile određene želje i ambicije - dodaje srpski košarkaš.

Prokomentarisao je i potencijalni povratak u regionalno takmičenje.

- Ako se ikada vratim u AdmiralBet ABA ligu, pokušaću da sve to promenim na neki način. Kada se pogodi sudija, izađu sa parketa, ne žele da učestvuju u tome. Ako se vređa sudija, odmah se gledalac izbaci, a mi igrači pokušavamo da budemo čvrsti momci i kada nas gađaju, hoćemo da igramo još jače. Pa ne, upravo to je greška. Treba i treneri i igrači da se dogovore i na jednoj i na drugoj strani, šta god uđe na parket, obe ekipe odlaze sa njega i ne nastavlja se, dok se to ne iščisti. Neki će reći da su igrači razmaženi. Ako sudije mogu da poštuju to, zašto smo mi gori od njih?” - istakao je Nikola Kalinić za "BasketballSphere".

BONUS VIDEO