SRBIJA ILI GRČKA, SRCE TATINO, ILI SRCE MAMINO: Sin Peđe Stojakovića progovorio o izboru reprezentacije


IZVOR: Republika - 25.10.2023 | 17:24


Sada mi je najveći prioritet Stenford, rekao je mladi Stojaković.

Foto: youtube.com/printscreen
SRBIJA ILI GRČKA, SRCE TATINO, ILI SRCE MAMINO: Sin Peđe Stojakovića progovorio o izboru reprezentacije

Srbija i dalje nije izgubila trku za Andreja Stojakovića, sina Predraga Stojakovića. Iako se činilo da je mladi košarkaš izabrao da obuče dres reprezentacije Grčke, on je otkrio da i dalje nije presekao da li će nastupati za zemlju svoje majke ili svog oca.

On je trenutno student i igrač američkog univerzitetskog tima Stenford, a u intervju za grčki Cosmote TV odgovorio je i na goruće pitanje kada je u pitanju njegova karijera.

- Ne, nikako, nisam ništa odlučio! Uopšte nisam razmišljao o tome. Ne razmišljam za koju ću reprezentaciju igrati. Sada mi je najveći prioritet Stenford i kako ćemo se snaći ove godine. Kad dođe vreme da me reprezentacija bude pozvala, onda ću početi da razgovaram sa njima - rekao je mladi Stojaković, koji je rođen u Solunu 2004.

On se pototom dotakao i drugih tema, nama manje interesantnih. Otkrio je kako je i završio na Stanfordu, iako su ga želeli i Kentaki, UCLA, Teksas, Indijana, Florida, Lujvil, Tenesi, Oregon, UConn i Džordžija Tek.

Foto: Starsport

Predrag Stojaković

- Nisam voleo košarku pre korone. Samo sam igrao sa prijateljima kako bih radio nešto kad je dosadno. Pre četiri godine, tokom Kovida, škole su bile zatvorene, u Americi nije bilo ničega, u Kaliforniji. Bio sam svaki dan napolju sa ocem i igrali smo košarku, šutirali smo na koš. Tako smo počeli da radimo svaki da, osetio sam ljubav prema košarci - dodao je Andrej, pa otkrio i koji savet je dobio od oca Predraga:

- Da ostanem miran. Iako postoji pompa, čuću kako me ljudi psuju ili ću čuti aplauz, naučio me je da ne dozvolim da to uopšte utiče na mene.

BONUS VIDEO