SCENA IZ FILMA "KUM" ILI KOŠARKAŠKA UTAKMICA? Žoc kao Vito Korleone, Turčin mu celivao ruku!


IZVOR: Republika - 23.09.2023 | 19:24


Veliko poštovanje uživa trener Partizana.

Foto: prinskrin
SCENA IZ FILMA "KUM" ILI KOŠARKAŠKA UTAKMICA? Žoc kao Vito Korleone, Turčin mu celivao ruku!

Srpski košarkaški trener Željko Obradović cenjen je poštovan širom Evrope i sveta. I to svi znaju. A, u kojoj je to meri zastupeno u Grčkoj i Turskoj najbolje svedoči scena sa utakmice prijateljskog karaktera između njegovog Partizana i Efesa na turniru u Atini. Podsetila je, zapravo, na kultnu sekvencu iz filma "Kum" kada ponizni čovek traži uslugu od moćnog mafijaša Vita Korleonea, kojeg tumači Marlon Brando.

 

 

Sličnu, gotovo identičnu situaciju, videli smo u Atini, u "Oaka Areni", pošto je slavnom Žocu na isti način poštovanje iskazao turski stručnjak Erdem Džan. On je, inače, aktuelni šef struke Anadolu Efesa, a bio je Obradovićev pomoćnik dok je Srbin s klupe predvodio Fenerbahče.

Obradović u Fenerbahčeu ima kultni status. Dugih sedam godina predvodio je istanbulskog velikana i posle brojnih pokušaja uspeo da mu donese evropsku titulu. Naime, "kanarinci" su Evroligu osvojili u sezoni 2016/2017, a osim toga Žoc se ovenčao slavom na Bosforu zbog još četiri titule šampiona Turske i tri osvojena Kupa.

Podsetimo, prvak Starog kontinenta Željko Obradović bio je čak devet puta, što je apsolutni rekord među trenera, i to sa pet različitih klubova. Najpre sa Partizanom 1991, potom i Huventudom 1994, Real Madridom godinu kasnije, Panatinaikosom u pet navrata (2000, 2002, 2007, 2009, 2011) i gore pomenutim Fenerom 2017. godine.

BONUS VIDEO