KRIMINAL JE BLAGA REČ! Ono što je Srbija doživela u finalu poredi se s PLJAČKOM VEKA! Ovo su svi PRIMERI krađa "orlova"!


IZVOR: Republika - 10.09.2023 | 19:14


Sramne odluke arbitara direktno uticale da Srbija ostane bez zlatne medalje.

Foto: fiba.com
KRIMINAL JE BLAGA REČ! Ono što je Srbija doživela u finalu poredi se s PLJAČKOM VEKA! Ovo su svi PRIMERI krađa "orlova"!

Skandalozno suđenje tokom celog Mundobasketa, na koje su se tokom takmičenja žalile mnogo moćnije selekcije poput Španije i Francuske, osetila je na svojoj koži i Srbija u finalu protiv Nemačke.

Meksikanac Omar Bermudes, Portorikanac Roberto Vaskes i Letonac Gatis Salins trudili su se da "unakaze" Pešićeve "orlove" sramnim kriterijuma, koje su išle na štetu naših reprezentativaca.

No, krenimo redom: u prvom poluvremenu smo videli kako nasedaju na glumu  Denisa Šredera pred Aleksom Avramovićem, pa su svirali u toj situaciji prekršaj kakav se sudi nigde na kugli ovozemaljskoj!

U tom periodu meča bilo je mnogo nervoze, velika energija igrača se trošila na komunikaciju sa arbitrima, igrači i jednog i drugog tima su konstantno prigovarali sudijama koji su već negde pred kraj poluvremena polako počeli da "gube kompas".

Foto: Starsport

 

Slično je bilo i u drugom poluvremenu utakmice. Naime, šok je izazvala odluka da dosude prekršaj Avramovića na Šrederu koji se digao da šutne za tri poena, i pritom nogom udario našeg košarkaša - za sudije nedozvoljen potez Alekse?!

"Panceri" su ovde dobili tri bacanja na čist autoritet Šredera, ali ponajviše na neznanje sudije.

Sledeći primer: neviđeno je bila sporna blokada Bonge na Nikoli Milutinovu u trećoj četvrtini, kada je na snazi bila rezultatska klackalica. Ruka preko ruke, udarac očigledan, ometanje pri šutu, ali za arbitre to nije bila namerna lična greška!

U nastavku Bonga je u tranziciji došao do našeg reketa, do faula, i poena sa penala. Bio je to negde i period kada su Nemci, polako, iza napada u napad, počeli da grade prednost.

Posle svega navedenog, jasno je što su bivši šampioni "crvena furija" i moćni po imenima "trikolori", tražili izuzeđe ovakvih primera sudija sa velikog takmičenja kao što je Mundobasket.

BONUS VIDEO