NIŠTA OD MEČA ZA ZLATO? Loše vesti za Srbiju pred POLUFINALE Svetskog prvenstva!


IZVOR: Republika - 06.09.2023 | 18:45


Čekaće naše momke izuzetno težak zadatak.

Foto: Starsport
NIŠTA OD MEČA ZA ZLATO? Loše vesti za Srbiju pred POLUFINALE Svetskog prvenstva!

Košarkaška reprezentacija Srbije izborila je još juče plasman u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je u četvrtfinalu, najbitnijoj utakmici na šampionatu, savladala selekciju Litvanije sa 87:68.

Danas su "orlovi" dobili i svog rivala u meču čiji će pobednik dobiti šansu da se u nedelju bori za zlato, a protivnik će nam u petak, od 10:45, biti reprezentacija Kanade.

Naime, izabranici Đordija Fernandeza su danas sa 100:89 porazili Sloveniju, čime su izborili mesto u polufinalu, ali su isto tako i poslali Srbiju na Olimpijske igre, pošto će naš tim, uz Nemačku, biti među dve najbolje evropske selekcije na ovom prvenstvu.

Sada nas još korak deli do finala, i do verovatno meča sa Amerikancima, ali su naši "orlovi" dobili loše vesti pred istorijski duel u Manili.

Naime, bukmejkeri su objavili kvote za duel koji će biti odigran u "Mall of Asia" areni, a Kanađani će biti favorit. Prema njihovim procenama, kvota na selekciju koju predvode brojne NBA zvezde, poput Šeja Gildžusa Aleksandera i Ar Džej Bereta, je oko 1,40, dok je kvota na pobedu Srbije oko 2,85.

Jasno je da će Kanada biti favorit, ali i kladionice ne opisuju olako naše igrače, već veruju da mogu da pruže dobar otpor favorizovanom rivalu i možda ga i pobede u polufinalu Mundobasketa.

Naš meč počinje u 10:45, drugo polufinale, između Amerike i Nemačke, počinje istog dana, od 14:40, a pobednici dva duela će u nedelju, upravo od 14:40, imati šansu da se bore za svetsko zlato.

BONUS VIDEO