RIVAL SRBIJE PRELOMIO! Portorikanci objavili konačan SPISAK za Mundobasket!


IZVOR: Republika - 22.08.2023 | 17:16


Selektor košarkaške reprezentacije Portorika Nelson Kolon saopštio je konačan spisak od 12 igrača na koje računa za predstojeće Svetsko prvenstvo.

Foto: Starsport
RIVAL SRBIJE PRELOMIO! Portorikanci objavili konačan SPISAK za Mundobasket!

Kolon je odlučio da sa spiska od 13 igrača izostavi Filipa Vilera, koji neće nastupiti za Portoriko na Mundobasketu.

- Imali smo dobar razgovor sa Vilerom i objasnili smo mu da su mu vrata reprezentacije otvorena. Odluka je u ovom trenutku u najboljem interesu za reprezentaciju. Na Vilera računamo u budućnosti - izjavio je Kolon, prenosi Basketnjuz.

Na spisku se nalaze: Tremont Voters, Džordan Hauard, Stiven Tompson, Džon Holand, Ajzea Pineiro, Kristofer Ortiz, Džastin Rejes, Itan Tompson, Alim Ford, Džordž Kondit, Ismael Romero i Arnaldo Toro.

Selekcija Portorika je u pripremnom periodu odigrala šest utakmica, a dobila je samo jedan meč i to protiv Dominikanske Republike (93:86).

Foto: Starsport

detalj sa meča Srbija - Portoriko

Ova reprezentacija je poražena od Sjedinjenih Američkih Država (74:117), Italije (65:98), Srbije (75:110), Litvanije (80:93) i Letonije (72:84).

Portoriko će na Mundobasketu igrati u grupi B, zajedno sa Pešićevim "orlovima", Kinom koju sa klupe predvodi bivši selektor Srbije Aleksandar Đorđević i Južnim Sudanom.

Svetsko prvenstvo u košarci, koje zajednički organizuju Japan, Indonezija i Filipini, održava se od 25. avgusta do 10. septembra. Titulu brani reprezentacija Španije.

BONUS VIDEO