TAJNA JOKIĆEVIH PATIKA! Srbin OTKRIO svoj RITUAL! Evo zašto vezuje burmu za levu pertlu! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 11.06.2023 | 09:41


Najbolji košarkaš Denvera odgovarao je na zanimljiva pitanja.

Foto: Printscreen/Twitter
TAJNA JOKIĆEVIH PATIKA! Srbin OTKRIO svoj RITUAL! Evo zašto vezuje burmu za levu pertlu! (VIDEO)

Nagetsi u noći između ponedeljka i utorka (2.30 časova) imaju priliku da već u petom meču osvoje istorijski prsten i podignu prvi šampionski pehar u istoriji franšize.

Uoči petog duela u Koloradu, srpski reprezentativac Nikola Jokić otkrio je koliko mu znači podrška porodice i detaljno objasnio običaje koje ima pre i posle utakmica.

Većina navijača je uočila da "Džoker" pred svaki meč skine venčanu burmu sa ruke i "zaveže" je za levu patiku, kako bi bila uz njega i dok je na terenu.

Američke novinare je interesovalo zašto i kada je to počeo to da radi.

- Kada sam se oženio - nasmejao se centar Denvera.

Zatim se uozbiljio i objasnio zašto mu je taj ritual izuzetno bitan.

- Skinem burmu sa prsta, stavim na levu patiku, držim burmu na levoj patici zbog familije. To je veoma važno za mene. Oni su uvek uz mene i na mojoj strani, pa im tako pokazujem ljubav. Šaljem im poljupce posle utakmice. Oni su tu na svakoj utakmici, tokom celog plej-ofa - ističe emotivni as.

Poslednjih nedelja mnogi su se pitali šta Jokić želi da poruči kada nakon tijufa kažiprstom udara u svoj dlan i sada je konačno razrešio i tu misteriju.

- To je dečija pesmica, stara srpska pesma o ježu koji odlazi na spavanje. Uzeo sam je od našeg trenera Ogija, koji je Srbin. On i njegova supruga su mojoj ćerki pevali tu pesmicu njoj je to držalo pažnju, pa sam je ja ukrao. To je jedan način da je podmitim - kaže Jokić i ponosno nastavlja:

- Imam svoju porodicu uz sebe, uvek me štite, to je nešto što je samo moje i što niko ne može da mi oduzme - rekao je najbolji igrač "grumenja" Nikola Jokić.

BONUS VIDEO