HAOS PRED FINALE ADMIRALBET ABA LIGE! Ko će SUDITI derbi? Srbi BEŽE od pištaljke, delijama "PRETI" omraženi arbitar!


IZVOR: Republika - 08.06.2023 | 12:57


Čelnici regionalnog takmičenja nalaze se u "nebranom grožđu".

Foto: Starsport
HAOS PRED FINALE ADMIRALBET ABA LIGE! Ko će SUDITI derbi? Srbi BEŽE od pištaljke, delijama "PRETI" omraženi arbitar!

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde Meridianbet plasirali su se u finale AdmiralBet ABA lige, ali je i dalje nepoznato kada će izaći na teren.

Početak serije zakazan je za 12. jun, ali je veliko pitanje da li će tada startovati borba za trofej jer crveno-beli ne žele da igraju završnicu regionalnog takmičenja u trenutku kada će morati i u bitku za pehar u Košarkaškoj ligi Srbije.

Prava drama već je počela, a da igrači nisu istrčali na parket, te će čelnici regionalne lige imati pune ruke posla. Osim termina meča, u AdmiralBet ABA ligi problem će imati i sa izborom sudija.

Najbolje srpske sudije, Ilija Belošević, Milivoje Jovčić i Uroš Nikolić zahtevali su da ne budu delegirani za prvu utakmicu, a veruje se da će im čelnici takmičenja izaći u susret, te da će na parketu biti neko drugi.

U najužoj konkurenciji da dele pravdu na prvoj utakmici finala AdmiralBet ABA lige naći će se Saša Pukl, Damir Javor i Matej Boltauzer.

Foto: Starsport

Damir Javor i Duško Ivanović

 

Ovo neće obradovati delije koji su na "ratnoj nozi" sa pomenutim arbitrima, a posebno će ih zaboleti ako na terenu bude Damir Javor koji je imao istoriju sukoba sa Crvenom zvezdom i njenim navijačima, ali i čelnicima.

Postoji opcija da delegirani budu i arbitri iz Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, ali je daleko realnije da pištaljku u ruke dobiju pomenuti Slovenci.

Podsećamo, prema prvobitnom rasporedu, finale Superlige trebalo bi da startuje 10. juna, dok je početni termin za mečeve završnice AdmiralBet ABA lige 12. jun.

BONUS VIDEO