SRBIJA DOBIJA PETU NBA TITULU: Ovim Srbima se može pridružiti Jokić sa šampionskim prstenom


IZVOR: Marija NESTOROVIĆ - 28.05.2023 | 23:44


Mislim da Jokić i Denver mogu da podignu šampionski pehar, dosadašnjim igrama su to zaslužili, smatra Nenad Krstić

Foto: Tanjug/AP
SRBIJA DOBIJA PETU NBA TITULU: Ovim Srbima se može pridružiti Jokić sa šampionskim prstenom

Nikola Jokić na dobrom je putu da postane peti srpski igrač koji u svojoj kolekciji ima NBA prsten! Gorostasni Somborac odveo je Denver u veliko finale, gde će se sastati s boljim iz duel Boston i Majami, a trenutno je rezultat u seriji 3:3 posle velikog preokreta Seltiksa.

Foto: Tanjug/AP

ODUVAO DŽEJMSA - Nikola Jokić

Pokušaće Jokić posle dva MVP priznanja da podigne i šampionski pehar i da se tako pridruži Peđi Stojakoviću, Nemanji Bjelici, Ognjenu Kuzmiću i Darku Miličiću. Stojaković je bio šampion sa Dalasom 2011, Nemanja Bjelica (2022) i Ognjen Kuzmić 2015. sa Golden Stejtom, a Miličić sa Detroitom 2004.

Svakako se može reći da će Nikola, ukoliko podigne pehar, biti jedan od zaslužnijih za istorijski uspeh Nagetsa. Bivši košarkaš Nenad Krstić uveren je da Džoker ima snage za takav podvig.

Foto: Starsport

VERUJE U DŽOKERA - Nenad Krstić

- Denver ove sezone igra odlično. Apsolutno zaslužno su u finalu i sada ih očekuje borba za titulu. Mislim da mogu da podignu šampionski pehar, dosadašnjim igrama su to zaslužili. Bili su dominantni u svim segmentima. Pravo je uživanje gledati ih - rekao je Krstić.

Plasman u finale Nagetsi su izborili savladavši LA Lejkerse sa 4:0 u seriji i sad imaju malu pauzu, dok se ne završi serija Bostona i Majamija. Krstić smatra da je Somborcu i ekipi dobrodošao mini-odmor.

Foto: Tanjug/AP

OSVOJIO AMERIKU SA RATNICIMA Nemanja Bjelica

- Normalno je da sad postoji neko nestrpljenje jer ne znaju s kim će igrati, kao ni kako da modifikuju treninge. Međutim, kada se igra na ovakvom nivou, sve je do detalja isplanirano, treningom održavaju ritam. Tako da nekoliko dana pauze im dobro dođe, s druge strane, ko god im bude protivnik biće mnogo umorniji - zaključio je Krstić.

BONUS VIDEO