OVO MENJA SVE! Šok VEST za Partizan pred treći meč sa Realom!


IZVOR: Republika - 30.04.2023 | 12:26


Centar Reala Valter Tavares normalno je trenirao sa ekipom pred početak meča 30. kola ACB lige protiv košarkaša Saragose i igraće u utorak protiv Partizana.

Foto: Starsport
OVO MENJA SVE! Šok VEST za Partizan pred treći meč sa Realom!

Uprkos činjenici da je trenirao pre meča, Tavares je izostavljen iz ekipe za utakmicu protiv Saragose, jer trener Ćus Mateo očigledno želi da ga sačuva za utorak i duel protiv Partizana, treći u četvrtfinalnoj seriji Evrolige.

Osim Valtera Tavaresa, van tima u meču protiv Saragose ostali su Mario Hezonja i Fabijan Kozer, dok su među 12 igrača i Gabrijel Dek i Geršon Jabusele, koji su suspendovani u Evroligi zbog tuče u meču protiv Partizana i neće igrati u utorak (20.30).

Foto: Starsport

Valter Tavares

Partizan je uspeo da dobije obe utakmice u Madridu, najpre trojkom kapitena Pantera u poslednjoj sekundi prvog meča, a potom i deklasira Real u duelu koji je na minut i 40 sekundi pre kraja prekinut zbog haosa na parketu i tuče gotovo svih aktera.

Evroliga je tim povodom odlučila da iz Partizana kazni Kevina Pantera sa dve i Matijasa Lesora jednom utakmicom, a u Realu su suspendovani Dek na jednu i Jabusele na pet mečeva.

Treba reći, ipak, da je Valter Tavares daleko važniji za igru Madriđana od francuskog centra, te da se izostanak Geršona neće ni osetiti, dok je crno-belima nanet veliki udarac kažnjavanjem dvojice ponajboljih igrača Pantera i Lesora.

Kad se tome doda da je i učešće povređenog Dantea Egzuma pod velikim znakom pitanja, jasno je u kakvim se problemima nalazi Željko Obradović pred treći duel sa najtrofejnijim klubom Evrolige.

BONUS VIDEO