LOŠE VESTI IZ NBA LIGE! Srbin ZAVRŠIO SEZONU, Jokić na MUKAMA!


IZVOR: Republika - 15.04.2023 | 07:24


Za jednog je kraj, dok će drugi imati težak zadatak.

Foto: Tanjug/AP
LOŠE VESTI IZ NBA LIGE! Srbin ZAVRŠIO SEZONU, Jokić na MUKAMA!

U noći između petka i subote odigrane su dve utakmice plej-ina NBA lige posle kojih su poznati i svi parovi plej-ofa.

Minesota će biti prvi rival Nikoli Jokiću i Denver Nagetsima pošto je u razigravanju savladala Oklahomu sa 120:95 i na taj način završila sezonu još jednom Srbinu, Alekseju Pokuševskom. Njega nije bilo na parketu ni na ovom meču, veći deo šampionata propustio je zbog povrede, a tek naredne sezone očekuje se da dođe u centar pažnje.

Karl Entoni Tauns nosio je Minesotu sa 28 poena i 11 skokova. Još dvojica igrača iz pobedničkog sastava imala su dabl-dabl učinak - Rudi Gober 21 poen i deset uhvaćenih lopti, odnosno Entoni Edvards 19 poena i deset uhvaćenih lopti. U poraženom sastavu najefikasniji bio je Šaj Gildžes Aleksander sa 22 poena. Po 17 su ubacili Dort i Vilijams.

Biće Denver na velikim mukama jer je Minesota tim koji im ne leži i dva puta ih je savladao ove sezone, a u prethodnih sedam međusobnih okršaja "vukovi" su u čak pet navrata slavili. Prvu utakmicu plej-ofa Denver i Minesota odigraće u noći između nedelje i ponedeljka od 04.30.

Drugi meč razigravanja za plej-of odigrali su Majami i Čikago. Majami je slavio sa 102:91 i tako zakazao okršaj sa Milvokijem. Batler i Strus vodili su Majami ka pobedi i ubacili su po 31 poen, dok je kod poraženih najbolji bio Derozan sa 26 poena.

Parovi plej-ofa NBA lige su sledeći:

Milvoki - Majami

Klivlend - Njujork

Boston - Atlanta

Filadelfija - Bruklin

Denver - Minesota

Finiks - Los Anđeles Klipersi

Memfis - Los Anđeles Lejkersi

Sakramento - Golden Stejt

BONUS VIDEO