JEDNOGLASNO! Za predsednika izabran MILJENIK Delija!


IZVOR: Republika - 29.03.2023 | 16:09


Na održanoj Izbornoj Skupštini KS Makedonije izglasano je poverenje Peri Antiću, koji će još najmanje četiri godine biti na čelu ovog Saveza.

Foto: Starsport
JEDNOGLASNO! Za predsednika izabran MILJENIK Delija!

Legendarni makedonski reprezentavac i proslavljeni centar Crvene zvezde, dobio je jednoglasno poverenje, sa samo jednim glasom "protiv".

Nekadašnji igrač Olimpijakosa, Fenerbahčea i Atlante Hoks nije imao protivkandidata na glasanju.

- Ne gledamo na godine i mandate, samo želimo da radimo i da nastavimo da stvaramo uslove. Na početku prvog mandata imali smo problema sa koronavirusom, ali sada smo na nogama, iskusniji i znamo kuda idemo. Košarka je u usponu, moramo da stvaramo bolje uslove i to je ono na čemu radimo. Sa seniorskim timom idemo rezultatski gore, čekaju nas kvalifikacije za Olimpijske igre, a zatim slede kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2025 gde čekamo protivnike. Na nama je da stvorimo odlične uslove za pripreme, da košarkaši imaju sve da igraju za našu zemlju Makedoniju i za narod - rekao je Antić posle reizbora.

Četrdesetogodišnji as karijeru je završio 2018. godine na Malom Kalemegdanu i odmah po odlasku u penziju seo u predsedničku fotelju.

Ulogu prvog čoveka košarkaške Makedonije preuzeo je od još jednog legendarnog asa, Petra Naumoskog.

BONUS VIDEO