DA LI JE OVO MOGUĆE? Nesuđeno POJAČANJE Partizana i reprezentacije Srbije ZAVRŠILO KARIJERU! Pešić ga je ZVAO među "orlove"!


IZVOR: Republika - 27.03.2023 | 13:47


Srpski košarkaš Saša Stefanović iznenada je odlučio da objavi kraj karijere, iako je pred njim bila blistava budućnost.

Foto: Starsport
DA LI JE OVO MOGUĆE? Nesuđeno POJAČANJE Partizana i reprezentacije Srbije ZAVRŠILO KARIJERU! Pešić ga je ZVAO među "orlove"!

Igrač, koji je svojevremeno dovođen u vezu kao potencijalno pojačanje Partizana, oglasio se na društvenim mrežama i potvrdio da je okačio "patike o klin".

- Odlučio sam da se penzionišem i da jurim druge prilike. Hvala mojim saigračima, trenerima, navijačima, svima koji su mi pomogli da ostvarim svoje ciljeve. Ova igra mi je dala mnogo toga i ne mogu da dočekam da joj vratim - rekao je Saša, uz nekoliko fotografija među kojima se nalazi i slika u dresu Sakramenta kada je bio dete.

Imao je sve predispozicije da stigne i do nacionalnog dresa. Naime, Stefanović je u kratkom vremenu postao "interesantan" KSS-u, naročito kada su bivši selektor Aleksandar Đorđević i aktuelni Svetislav Pešić razgovarali s njim u SAD, ne bi li ga ubedili da zaigra za reprezentaciju Srbije. Međutim, to se nije dogodilo, a Sašina karijera je ubrzo počela da ide stramputicom.

Foto: Twitter.com/Purdue On BTN/printscreen

 

Posle igranja u NCAA i Perdju univerzitetima, Stefanović se uputio u Grčku i obukao dres Kolososa, međutim, nije se dugo zadržao tamo, pa je odlučio da dođe u Srbiju i zaigra za Megu, a veruje se da je određen uticaj na to imao i njegov menadžer Miško Ražnatović.

Ipak, posle samo četiri meseca, Saša je napustio i Megu, a ubrzo objavio i kraj karijere. 

Inače, njegov otac Ljubiša Stefanović je prvi Srbin koji izabran na NBA draftu. Bilo je to 1985. godine, kada su ga kao 97. pika izabrali nekadašnji Sjetl Supersoniksi.