PARTIZAN PROFITIRA! Velikani OBESMISLILI Evroligu, NAMERNO GUBE iz jednog razloga?


IZVOR: Republika - 27.03.2023 | 12:14


Crno-beli bi mogli da se raduju i to iz bizarnog razloga.

Foto: Starsport
PARTIZAN PROFITIRA! Velikani OBESMISLILI Evroligu, NAMERNO GUBE iz jednog razloga?

Košarkaši Partizana na dobrom su putu da se plasiraju među osam najboljih timova Evrolige.

Četa Željka Obradovića igra fenomenalno, te je na poslednjih deset utakmica u elitnom evropskom takmičenju upisala osam pobeda i dva poraza i pred sam finiš regularnog dela stigla u odličnu poziciju.

Foto: Starsport

Kevin Panter

 

Na ruku crno-belima ide forma, ali i još jedan zanimljiv faktor. Naime, naredni meč Partizan igra protiv Barselone u beogradskoj Štark areni (utorak, 20.30), a katalonski velikan trenutno se nalazi na trećem mestu na tabeli sa skorom 20-10.

Ono što "upada u oči" je forma timova sa vrha u poslednjih pet utakmica. Naime, Olimpijakos, Real i Barselona na 25 mečeva imali su sledeći učinak:

Olimpijakos 20-5

Real 20-5

Barselona 19-6

Ipak, sve tri ekipe na poslednjih pet mečeva imaju po tri pobede i dva poraza, a neki od njih bili su prilično iznenađujući. Olimpijakos je izgubio od Olimpije iz Milana i Partizana, Real od Baskonije i Efesa, dok je Barselona doživela neuspehe protiv Olimpijakosa i Fenerbahčea.

Foto: Starsport

Nikola Mirotić

 

Imajući u vidu da je borba za osmu poziciju na tabeli Evrolige velika, te da bi na poslednjem mestu koje ide u plej-of mogao da se nađe branilac titule Efes, sa razlogom se može sumnjati da velikani namerno gube utakmice kako ne bi bili prvi i kako bi izbegli turski tim u eliminacionoj fazi.

Drugo i treće, pa čak i četvrto mesto na kom se trenutno nalazi Monako, mogli bi da donesu lakšeg rivala u top osam fazi, pa ostaje dilema da li su igrači Olimpijakosa, Reala i Barselone u padu forme ili je nešto drugo po sredi.

Sve ovo bi moglo da donese profit Partizanu koji je već savladao Olimpijakos, u utorak mu sledi meč protiv Barselone, a već u petak protiv Reala. 

Da li će crno-beli sve iskoristiti i serijom pobeda sebi obezbediti još bolji plasman pred završnicu ostaje da se vidi. Evo kako trenutno izgleda tabela Evrolige.

 

 

BONUS VIDEO