EVROLIGA NIJE IMALA DILEMU! Proglašen MVP 30. kola! U IDEALNOJ petorci je i LJUBIMAC "grobara"!


IZVOR: Republika - 25.03.2023 | 14:37


Košarkaš Real Madrida Geršon Jabusele najkorisniji je igrač 30. kola Evrolige, saopšteno je iz najeltinijeg klupskog takmičenja.

Foto: Starsport
EVROLIGA NIJE IMALA DILEMU! Proglašen MVP 30. kola! U IDEALNOJ petorci je i LJUBIMAC "grobara"!

"Kraljevići" su u Bolonji deklasirali Virtus sa 96:79, u čijim redovima nije bilo povređenog Miloša Teodosića, a Jabusele je svojom partijom na tom meču zaradio prvo evroligaško MVP priznanje u karijeri.

Francuz je ubacio 24 poena na toj utakmici, uključujući i koš preko skoro celog terena na kraju prvog poluvremena. Na sve je dodao i šest uhvaćenih lotpi i tri dodavanja za ukupan indeks +30.

Iza Geršona Jabuselea našao se Marko Belineli iz Virtusa koji je na istoj utakmici postigao 26 poena za indeks 28, dok je treći po učinku u ovom kolu Šabaz Nejpir koji je sa 27 indeksnih poena vodio milansku Olimpiju do pobede protiv Bajerna.

Foto: Starsport

 

Osmorica igrača su u ovoj rundi takmičenja imala indeks korisnosti 26, a među njima je i centar Partizana Matijas Lesor.

Zanimljivo da su isti bilans imali i: Vejd Boldvin (Makabi), Donta Hol (Monako), Najdžel Hejs-Dejvis (Fenerbahče), tandem Barselone Nikola Mirotić i Tomaš Satoranski, potom, Kris Džouns (Valensija) i srpski reprezentativac iz Efesa Vasilije Micić.

BONUS VIDEO