NIJE MU NI DO KOLENA! Ronaldo kao da je s druge planete


IZVOR: Republika - 10.03.2023 | 19:51


Francuski košarkaš ispisao istoriju, pa se poredio sa slavnim Kristijanom Ronaldom.

Foto: Tanjug/AP
NIJE MU NI DO KOLENA! Ronaldo kao da je s druge planete

Košarkaš Asvela Nando de Kolo postao je drugi najbolji strelac u istoriji Evrolige. On je do istorijskog rekorda došao u porazu njegovog tima od Žalgirisa  85:67 u 28. kolu elitnog takmičenja.

Na ovom meču francuski reprezentativac je zabeležio devet poena, što mu je bilo dovoljno da prestigne legendarnog Španca Huana Karlosa Navara. 

Foto: Starsport

Daleko od Portugalca - Nando de Kolo

Nando je u elitnom takmičenju odigrao 269 utakmica, i postigao je 4.154 poena, dok Navaro ima dva poena manje. Na prvom mestu se i dalje nalazio neprikosnoveni Vasilis Spanulis, koji je za skoro 15 godina u Evroligi došao do brojke 4.455. 

Nakon velikog uspeha koji je zabeležio Nando de Kolo je istakao da još uvek ne može da se poredi sa fudbalskim asovima, među kojima je i Kristijano Ronaldo

- Neću da kažem da sam sportista kao Kristijano Ronaldo, koji je vodi računa o svemu. Daleko sam ja od toga.  Pokušavam da dajem sve od sebe i uz pomoć supruge kod kuće jedem kvalitetno, dobro se odmoram, da bi mogao naporno da treniram svaki dan i trudim se da budem što bolji igrač što duže - rekao je De Kolo. 

On se nada da će naredne sozone biit još bolji. 

- Uvek se trudim da budem što bolji. To je sigurno primer koji sam preuzeo od oca. Često se setim da mi je prijatelj rekao da je biti dobar jednom u redu i da je to lako za svakog. Cilj je da budemo na istom nivou više od jedne sezone - zaključio je Francuz. 

BONUS VIDEO: