AVRAMOVIĆ ŠOKIRAO GROBARE: Izvinite, nisam znao...


IZVOR: Republika - 03.03.2023 | 08:33


Imao je veče iz snova protiv Albe košarkaš Partizana, a zatim je ostao u čudu posle jednog pitanja.

Foto: Starsport
AVRAMOVIĆ ŠOKIRAO GROBARE: Izvinite, nisam znao...

Košarkaši Partizana savladali su Albu u beogradskoj Štark Areni (88:74) u meču 26. kola Evrolige, te su se na taj način dodatno približili top osam fazi.

Crno-bele je predvodio maestralni Aleksa Avramović koji je pogodio pet trojki iz sedam pokušaja, te ukupno ubacio 19 poena. Po završetku meča Avramović nije krio zadovoljstvo.

Alba je izuzetno neugodan tim, imala je mnogo povređenih igrača tokom sezone, sada je došla u skoro najjačem sastavu. Predvodi ih Luk Sikma koji dominira na toj poziciji, dugo rade u dobro poznatom sistemu. Nisu se predavali ni kad smo mi otišli na plus 24 (77:53). U trećoj četvrtini smo pojačali odbranu i dozvolili im samo devet poena - rekao je Avramović, pa se posvetio svojoj igri:

Foto: Starsport

Aleksa Avramović protiv Albe

 

- Osećam se dobro, znam da imam poene u rukama i da moram da podignem intenzitet odbrane na prvom mestu i da će kroz to doći poeni i dobre stvari u napadu. Nikad nisam sumnjao u sebe, to je to. Bio sam dugo van terena, izgubio sam ritam, trebalo je vremena za adaptaciju. Idemo dalje.

Dodao je Aleksa Avramović i da ne prati rezultate drugih timova:

Slagaću vas ako kažem da ne gledamo. Čuli smo da je Zvezda izgubila, Efes pobedio, sad sam od vas čuo da je Monako slavio - otkrio je on.

Za kraj je usledilo pitanje o 169. fudbalskom večitom derbiju, a Avramović je uspeo da šokira grobare jer nije razumeo pitanje, niti je znao kada se meč protiv Zvezde igra:

Za fudbal pitate? Izvinjavam se. Znamo da je težak momenat, da je trener otišao i da je bio poraz od Šerifa u Humskoj, tu smo da podržimo Partizan, svim srcem smo uz njih. Izvinite, nisam znao da se igra u petak. Pratim samo Premijer ligu i Mančester - zaključio je Avramović.

BONUS VIDEO