BEZ NJIH NEĆE BITI ISTO: Ko su NAJVEĆE ZVEZDE koje će propustiti Mundobasket?


IZVOR: Republika - 02.03.2023 | 15:20


Brojne košarkaše nećemo videti u Aziji nakon velikih iznenađenja u kvalifikacijama.

Foto: Tanjug/AP
BEZ NJIH NEĆE BITI ISTO: Ko su NAJVEĆE ZVEZDE koje će propustiti Mundobasket?

Košarkaška reprezentacija Srbije je uspela da u poslednjem kolu izbori plasman na najveću svetsku košarkašku smotru, nakon ubedljive pobede nad selekcijom Velike Britanije u Pioniru.

Na taj način su naši momci postali poslednja ekipa koja je overila vizu za Mundobasket, koji se u avgustu i septembru ove godine održava u Japanu, Indoneziji i na Filipinima. Ipak, u kvalifikacijama smo videli nekoliko šokantnih ispadanja, svakako je najveće to što nećemo na prvenstvu gledati Argentinu, a ispali su i Turska, Hrvatska, Izrael, Češka, Nigerija...

Zbog toga je poznati košarkaški portal "BasketNews" sastavio listu igrača koji će propustiti predstojeći Mundobasket, a na njemu svakako dominiraju argentinski igrači.

Nakon šoknatnog poraza kod kuće od Dominikanske Republike, u Aziji nećemo gledati Fakunda Kampaca i Luku Vildozu, bekovski tandem Crvene zvezde, a takođe nećemo videti ni Gabrijela Deka, Nikolasa Laprovitolu, Leandra Bolmara, kao i ostale članove selekcije koja je 2019. osvojila srebro na prvenstvu sveta.

Takođe, nećemo videti ni Šejna Larkina i Čedija Osmana, velike zvezde reprezentacija Turske, koja neće igrati na turniru, a najzaslužnija za to je Srbija, koja je u oba meča porazila igrače Ergina Atamana.

Takođe, Deni Avdija i Izrael nisu prošli dalje, nema ni Tomasa Satoranskog i Češke, koja je na poslednjem prventstvu stigla do četvrtine finala, a u Aziji nećemo videti ni Hrvatsku, kao ni Bosnu i Hercegovinu, što znači da će prvenstvo propustiti i njihove glavne zvezde - Bojan Bogdanović i Jusuf Nurkić.

Svakako, i pored izostanka velikog broja kvalitetnih igrača, očekuje nas vrlo uzbudljivo takmičenje, na kom će titulu braniti reprezentacija Španije, koja je i aktuelni prvak Evrope iz 2022. godine.

Prvenstvo počinje 30. avgusta, a veliko finale je zakazano za 15. septembar, i biće odigrano na Filipinima.

BONUS VIDEO