Trener Žalgirisa POBESNEO posle poraza od Partizana! OŠTRE REČI upućene na jednu adresu!


IZVOR: Republika - 04.02.2023 | 08:30


Nije mogao da se pomiri sa faktorom koji je smatrao glavnim za neuspeh.

Foto: Starsport
Trener Žalgirisa POBESNEO posle poraza od Partizana! OŠTRE REČI upućene na jednu adresu!

Košarkaši Partizana nastavili su sa fenomenalnim partijama u Evroligi, pa su pobedom protiv Žalgirisa u gostima (88:74) stigli do sedmog mesta na tabeli.

Crno-beli trenutno imaju skor 12-11 i realne šanse da se domognu top osam faze, a i pored toga što su održali čas košarke ekipi Žalgirisa, treneru ovog tima, Kazisu Maksvitisu, glavni krivac za neuspeh je - raspored!

Šta je razlog za poraz? To što smo imali manje energije. Ovo nam je drugi put da imamo "dupli evroligaški program" u jednoj sedmici i drugi put se dešava da mi imamo dan manje za odmor od našeg rivala. Nemam ja šta da zamerim mojim momcima - besno je govorio posle meča trener Žalgirisa i jasno uputio kritike na račun ljudi iz Evrolige koji sastavljaju raspored. 

 

 

I dok je Maksivitis besneo, Željko Obradović nije krio zadovoljstvo.

Igrali smo veoma dobro u prvih 20 minuta. Na poluvremenu smo pričali da je Žalgiris tim koji može da napravi preokret i koji će nastaviti da se bori. Pokazali su karakter i u trećoj deonici se nisu predali. Morali smo da promenimo “čip” i da igramo kao u prvom poluvremenu. U poslednjoj deonici smo igrali bolje, odbrana je bila na nivou prvog poluvremena, a bili smo pametni u napadu - rekao je trener Partizana Željko Obradović posle meča i dodao: 

- Mislim da smo zaslužili da dobijem utakmicu, jer smo igrali dobro. Čestitam svojim igračima. Ponosan sam na činjenicu da gde god igramo imamo navijače, došli su ovde u Kaunas da nas podrže i na tome im hvala. 

BONUS VIDEO