ORLOVI IGRAJU KLJUČNU UTAKMICU: Veliki problem za navijače Srbije pred meč sa Velikom Britanijom!


IZVOR: Republika - 11.11.2022 | 07:57


Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u košarci se bliže kraju.

Foto: Starsport
ORLOVI IGRAJU KLJUČNU UTAKMICU: Veliki problem za navijače Srbije pred meč sa Velikom Britanijom!

Do kraja kvalifikacije je ostalo samo četiri utakmice, pa je jasno da je svaka pobeda izuzetno važna, pogotovo za Srbiju koja i dalje nije ni blizu obezbeđivanja vize za Svetsko prvenstvo.

Srbija trenutno ima skor od po tri pobede i tri poraza, pa joj za plasman dalje trebaju makar tri, ako ne i sve četiri pobede u preostalim duelima. Prvi na programu je duel sa Velikom Britanijom.

Foto: Starsport

Gudurić će za Srbiju igrati tek protiv Turske

U Njukaslu se večeras od 20 časova igra meč sedmog kola kvalifikativne grupe, a Srbija će probati da u Britaniji stigne do preko potrebne pobede. Ono što našim momcima ne ide u prilog je što selektor Pešić neće moći da računa na ogroman broj igrača koji igraju u Evroligi, pa će utakmicu probati da iznesu uglavnom mlađi i neiskusniji igrači. Sa druge strane, u pitanju je ekipa koja je dugo na okupu, a moći će i da računa na gotovo sve igrače, jer se Velika Britanija ne može pohvaliti svojim košarkašima u Evroligi.

Pred meč je stiglo još jedno negativno iznenađenje za navijače u Srbiji. Naime, utakmica Velike Britanije i naših "orlova" se ne nalazi u programskoj šemi RTS-a, pa deluje da će utakmica moći da se prati samo na kanalu "Sport kluba", koji nema veliki broj ljudi u zemlji.

Bilo kako bilo, naši momci večeras moraju da pronađu način da se iz Njukasla vrate sa dva boda, a da onda tu pobedu potvrde i na meču sa Turskom u Beogradu.

Meč između Velike Britanije i Srbije počinje u 20 časova. (function (el) { window.addEventListener("message", (event) => { if (event.origin.startsWith("https://www.sofascore")) { if (el.id === event.data.id) { el.style.height = event.data.height + "px"; } } }); })(document.getElementById("sofa-standings-embed-67181-27424"));

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO