OTAC DRAŽENA PETROVIĆA JE BIO SRBIN! Brat legendarnog košarkaša otklonio sve dileme


IZVOR: Republika - 04.11.2022 | 11:00


Izjava koja je otklonila sve sumnje.

Foto: youtube.com/NBA
OTAC DRAŽENA PETROVIĆA JE BIO SRBIN! Brat legendarnog košarkaša otklonio sve dileme

Aco Petrović, brat Dražena Petrovića, jednog od najboljih košarkaša koji se ikada rodio na ovim prostorima, dao je vrlo zanimljivu izjavu, koja je podigla buru u javnosti.

Trenutni selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske je gostujući u emisiji "U svom filmu", koja se emituje na HRT-u, otkrio da su on i Dražen bili iz mešovitog braka.

- Znate, tada je cela Jugoslavija gledala na koju će se stranu odrediti Dražen. Jer, nemam šta da krijem, mi smo iz mešanog braka, iako je otac Jole iz Zagore kraj Trebinja u Hercegovini, a mama iz Bilica u Šibeniku. Tata je celo školovanje i radni vek proveo u Hrvatskoj. Ali kad se raspadala država, svi su gledali šta će Dražen. A on je svojim dolaskom pred UN dao poruku svima: "Ja sam tu i za mene je hrvatska reprezentacija sve". Uvek je s ponosom pričao o 1992. godini - izjavio je Aco Petrović.

Foto: fiba.com

Aco Petrović, dok je bio selektor Brazila

Dražen je sa reprezentacijom Jugoslavije zabeležio brojne uspehe, a ima srebro i bronzu sa Olimpijskih igara, a osvojio je i po zlato i bronzu na prvenstvima Evrope i sveta. Sa reprezentacijom Hrvatske je osvojio srebro na OI u Barseloni, kada je Hrvatska u finalu poražena od selekcije Amerike.

U karijeri je nastupao za Šibenku, Cibonu, madridski Real, a igrao je i u NBA ligi, za Portland i Nju Džersi.

Nažalost, život i karijeru je završio prerano, pošto je u 29. godini života preminuo u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj.

BONUS VIDEO