BODIROGA SA DELEGACIJOM OBIŠAO DUBAI! Da li Arapi ulaze u Evroligu? Cilj posete bio je OVO!


IZVOR: Republika - 12.10.2022 | 09:39


Prvi čovek elitnog evropskog košarkaškog takmičenja sastao se sa potencijalnim sponzorima.

Foto: Tanjug
BODIROGA SA DELEGACIJOM OBIŠAO DUBAI! Da li Arapi ulaze u Evroligu? Cilj posete bio je OVO!

Kao grom iz vedra neba košarkaški svet pogodila je vest da Arapi žele da uđu u Evroligu. Više o tome pročitajte OVDE, a sada je obavljen i prvi sastanak između novog predsednika elitnog evropskog takmičenja, Dejana Bodiroge, njegovih saradnika, ali i moćnika iz Dubaija.

Sastanak je obavljen u sredu, a o njemu se oglasio novi izvršni direktor El Maršal Glikman.

On je, u saopštenju za javnost, istakao sledeće:

- Želeo bih da se zahvalim gospodinu Abduli al Nabudi, predsedniku i vlasniku Košarkaškog kluba Dubai, i predstavnicima grada Dubaija što su ugostili nas i 13 deoničara u fenomenalnoj Koka-kola areni. Cilj ove posete je bio razmenjivanje ideja i pokušaj identifikovanja načina na koji bi mogli da sarađujemo. Prerano je govoriti o detaljima jer je ovo bio tek prvi sastanak, ali jedva čekamo da nastavimo ove razogvore.

 

 

Dakle, prvi korak je napravljen, pa je veoma moguće da ćemo u bliskoj budućnosti imati tim iz Dubaija u Evroligi.

Podsetimo, biznismeni iz Dubaija žele da jedan klub iz tog grada uvedu u elitno evropsko košarkaško takmičenje, da se tri fajnal-fora Evrolige održe u njihovoj areni, a spremni su da ulože čak 60 miliona evra.

Evroliga ove sezone broji 18 klubova, a svoje mesto su našli i Crvena zvezda i Partizan. Srpski klubovi nisu počeli uspešno svoj evroligaški put, te je Zvezda poražena od Efesa, dok je Partizan izgubio od Albe. U narednim mečevima crveno-beli igraju protiv Panatinaikosa (četvrtak, 19.00), a četa Željka Obradovića gostuje Baskoniji (petak, 20.30).

BONUS VIDEO