ISTORIJSKI DAN ZA SRPSKU KOŠARKU: Beogradski Večiti rivali startuju u Evroligi - evo gde i kada možete pratiti mečeve Crvene zvezde i Partizana!


IZVOR: Republika - 07.10.2022 | 07:04


Beogradski Večiti rivali danas započinju svoju evroligašku odiseju za sezonu 2022/23.

Foto: Starsport
ISTORIJSKI DAN ZA SRPSKU KOŠARKU: Beogradski Večiti rivali startuju u Evroligi - evo gde i kada možete pratiti mečeve Crvene zvezde i Partizana!

Srbija je i to dočekala. Među najboljih 18 evrospkih košarkaških klubova, naša zemlja će u sezoni 2022/23 imati dva predstavnika.

Već starosedeocu u ovom takmičenju, ekipi Crvene zvezde, nakon pune decenije odsustva priključio se i Partizan, pa će po prvi put u istoriji dva kluba srpski ljubitelji košarke imati prilike da Večiti derbi posmatraju i u okviru jednog od međunarodnih takmičenja.

Košarkaši Crvene zvezde predvođeni novim trenerom Vladimirom Jovanovićem i prilično izmenjenim rosterom u odnosu na prethodnu sezonu, ovogodišnje takmičenje započinju iz Istanbula, a protivnik na samom startu je najjači mogući, zvanični vladar evrospke košarke, ekipa Anadolu Efesa. Susret u "Sinan Erdem" zakazan je za 19.30 časova.

 

 

Sa druge strane, ekipa Partizana u novu sezonu ulazi sa nepromenjenim trenerom. Crno-bele i u povratničkoj sezoni na najveću scenu predvodiće Željko Obradović, ali je kao i u slučaju crveno-belih roster prilično izmenjen, mada se mora istaći da je okosnica tima ipak uglavnom sačuvana. Evroligašku premijeru crno-beli će imati u Berlinu gde će se sastati sa ekipom Albe, a susret u "Mercedes-Benc Areni" počinje u 20 časova.

 

 

Ljubitelji košarke u Srbiji imaće prilike da oba susreta prate u direktnom TV prenosu. Meč iz Istanbula biće prenošen na Sport klubu 1, dok će Partizanov evroligaški povratak svi zainteresovani moći da isprate na drugom programu ove televizije.

 

BONUS VIDEO: