Da li će Bodiroga pomirti rogove u vreći? Sledi važan sastanak za budućnost košarke na Starom kontinetnu!


IZVOR: Republika - 18.09.2022 | 15:14


Turgaj Demirel, prvi čovek FIBA Evrope, rekao je da je čestitao Dejanu Bodirogi na promociji novog predsednika Evrolige.

Foto: Starsport
Da li će Bodiroga pomirti rogove u vreći? Sledi važan sastanak za budućnost košarke na Starom kontinetnu!

FIBA i Evroliga su godinama u konfliktu, te nisu u stanju da pronađu zajednički jezik oko kalendara i takmičenja, i videćemo da li će Bodiroga uspeti nešto da promeni.

Demirel ističe da je Bodiroga važan promoter evropske košarke.

- Da, Dejan Bodiroga je predsednik Evrolige i ja sam mu već čestitrao jer je on bio sa nama četiri godine kao potpredsednik KSS, deo borda FIBA Evropa i deo takmčarske komisije FIBA. Naravno on je bitan promoter evropske košarke, igrao je u mnogo klubova i vrlo duboko poznaje detalje problema evropske košarke. Naravno da ćemo uskoro se sastati i čuti- rekao je Demirel.

Naravno, predsednik FIBA se ubrzo ogradio rekavši kako se ipak klubovi najviše pitaju, njih jedanaest koji su vlasnici Evrolige.

- Znate da Evroliga ima 11 klubova koji su vlasnici takmičenja i prvo mora sa njima da priča, tako da posle tih razgovora moramo da vidimo sa njim kako bi rešili trenutne probleme. Veoma smo optimistični kada je u pitanju budućnost- rekao je Demirel.

Dve pune decenije traje sukob između FIBA i ULEB. Razloga za takvo stanje ima na pretek, pa je pitanje da li će dolaskom Bodiroge doći do pomirenja ili makar primirja... 

BONUS VIDEO: