KOŠARKAŠKE LEGENDE SAGLASNE: Srbija može do zlata!


IZVOR: Republika - 17.08.2022 | 07:36


Nedavna odluka srpskog košarkaškog selektora izazvala je veliku buru u sportskoj javnosti.

Foto: Starsport
KOŠARKAŠKE LEGENDE SAGLASNE: Srbija može do zlata!

Svetislav Pešić je doneo odluku da na predstojeći Eurobasket ne vodi dosadašnjeg kapitena nacionalnog tima Miloša Teodosića. Ovu odluku obrazložio je na konferenciji za medije pre dva dana, a povodom svih aktuelnih dešavanja oglasila su se i dvojica legendi ovog sporta.

Zoran Moka Slavnić i Dragan Kapičić ne sumnjaju u uspeh srpske košarkaške reprezentacije:

- Kari Pešić je moj prijatelj, ali trebalo je pre okupljanja reprezentacije da bude svestan da Teodosića ne vidi u prvoj postavi, ali i da Miloš nije igrač za klupu. Što se tiče Evropskog prvenstva, ja sam po prirodi optimista, pa mislim da možemo do medalje i bez Teodosića. Video sam sastav Francuza, Grka... Neki se pitaju "pa šta ćemo sa Janisom Adetokumbom?". Šta šta ćemo? Mi imamo Jokića, MVP NBA lige. Imamo Micića, MVP Evrolige. Ja u njih imam veru. Da li će to trener uspeti da sastavi, tu se ne mešam - istakao je Zoran Moka Slavnić POGLEDAJ GALERIJU

 

Slavnićevo mišljenje deli i Kapičić:

- Za Teodosića je teško naći zamenu. On je duže vreme u reprezentaciji i vodeći je na toj poziciji. Onaj ko može da mu parira je naravno Vasilije Micić, koji je u sjajnoj formi. Micić može biti taj faktor. Ne treba zaboraviti ni one igrače koji su predviđeni za rezerve, oni nekad mogu da daju i više od onih u prvom timu. Ne vidim šta može biti bolje bez Teodosića, ali to ne znači da bismo sa njim imali zagarantovan uspeh. Tim može lepo da se ukombinuje i da idemo do medalje. Verujem u selektora i igrače - kaže Dragan Kapičić, a prenosi "Informer".

 

BONUS VIDEO: