NA METI VANDALA: Srpski reprezentativac doživeo neprijatnost u centru Beograda! (FOTO)


IZVOR: Republika - 11.08.2022 | 05:43


Srpski košarkaški internacionalac zasigurno neće po lepom pamtiti ovoletošnji boravak u prestonici.

Foto: Tanjug/AP
NA METI VANDALA: Srpski reprezentativac doživeo neprijatnost u centru Beograda! (FOTO)

Košarkaška reprezentacija Srbije nalazi se na pripremama pred obaveze koje je očekuju ovog leta. Izabranike selektora Svetislava Pešića prvo očekuju dva odlučujuća meča kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv selekcija Grčke i Turske, a zatim u septembru sledi i učešće na Eurobasketu koje se ove godine održava u četiri zemlje Češkoj, Gruziji, Italiji i Nemačkoj.

Povremeni srpski reprezentativac Aleksej Pokuševski ne nalazi se u taboru "Orlova" pošto nije dobio dozvolu svog kluba Oklahome da ovog leta bude sastavni deo srpskog nacionalnog tima, ali je pauzu u NBA šampionatu iskoristio da poseti rodni Beograd.

Međutim, boravak u srpskoj prestonici ovog leta neće pamtiti po dobrom.

Naime, Aleksej Pokuševski se našao na meti vandala koji su po polomili staklo na kolima koja su bila parkirana u centru Beograda, odnosno podno zidina kalemegdanske tvrđave.

Foto: Instagram.com/17_poku/printscreen

Razbijeno staklo na vozilu Alekseja Pokuševskog

 

Za sada nije poznato da li je iz vozila nešto i otuđeno, ili su neodgovorni pojedinci iz čiste obesti načinili štetu. Treba napomenuti da se ovaj nemio događaj desio u sred bela dana. Kako se saznaje policija je izvršila uviđaj i za vandalima se traga.

Istovremeno, nije poznato da li je, u najmanju ruku, neodgovorni pojedinac, ili više njih, znali da vozilo pripada srpskom košarkašu, ili su nasumice izabrali predmet svog vandalskog pira.

 

BONUS VIDEO: