Kari IZBEGAO zlu sudbinu Željka Obradovića!


IZVOR: Republika - 10.08.2022 | 11:25


Selektor Košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Kari Pešić našao se na udaru domaće javnosti nakon odluke da uoči Evropskog prvenstva sa liste putnika precrta dugogodišnjeg kapitena "orlova" Miloša Teodosića.

Foto: Starsport
Kari IZBEGAO zlu sudbinu Željka Obradovića!

Zašto je to uradio za sada nije do kraja razjašnjeno, ali kako se šuška u košarkaškim kuloarima došlo je do neslaganja na relaciji Kari - Teo!

Mnoge javne ličnosti kako iz sveta sporta, tako i ostalih delova društva stale su na strane Teodosića, smatrajući da Miloš nije zaslužio takvu sudbinu nakon nepunih 15 godina u dresu Srbije.

Foto: Starsport

Miloš Teodosić i Kari Pešić

Bilo kako bilo, ali jedino pravo merilo biće rezultat i moguća medalja na EP. Ako Kari uspe da odvede Srbiju do pobedničkog trona ponovo će postati heroj nacije i svi će zaboraviti na Teodosića.

Pešić je Srbiji doneo dva poslednja zlata na velikim takmičenjima 2001. i 2002. godine, a upravo je na Mundobasketu u Indijanapolis iz tima izbacio Vladu Radmanovića, tadašnjeg NBA igrača koji je na jednom od sastanaka jeo bananu, a Kari ga je nakon toga udaljio iz ekipe. Epilog je bila zlatna medalja na tlu Amerike.

Foto: Starsport

Vladimir Radmanović

Jedan od njegov nslednik na klupi naše selekcije tih godina bio je i Željko Obradović, najtrofejni trener Evrolige i legenda Partizana. On je nakon kraha na EP 2005. godine u Beogradu osuo drvlje i kamenje po igračima za koje je rekao da se međusobno mrze i da nije bilo hemije kako bi se osvojilo zlato u našoj prestonici. 

On je tada trpeo razne sukobe i nedisciplinu u nadi da će se nešto promeniti. Epilog je poznat, ispali smo od Francuza u četvrtfinalu.

Dakle, Kariju nije prvi put da lomi preko kolena, ali iza tih odluka stoje rezultati. On nije i nikada ne bi uradio ono što je ŽOC, stoga, pustimo Pešića da radi svoj posao. Teodosiću opet hvala za svaku kap znoja koju je ostavio na parketu.

BONUS VIDEO: