LUČIĆ: Nekada smo u Partizanu jedva preživljavali, radujem se dolasku u Beograd!


IZVOR: Republika - 08.08.2022 | 09:52


Ljubimac Grobara otvorio dušu.

Foto: Starsport
LUČIĆ: Nekada smo u Partizanu jedva preživljavali, radujem se dolasku u Beograd!

Bivši kapiten Partizana Vladimir Lučić govorio je o stanju u svom voljenom klubu.

On će kao igrač Bajerna po prvi put imati priliku da zaigra protiv crno-belih u Evroligi.

U razgovoru za "Sportklub" otkrio je šta očekuje od tog duela, pre svega u emotivnom smislu.

- Verovatno će biti čudne emocije u meni pred samu utakmicu protiv Partizana. Nisam bio u prilici ni da gledam Partizan uživo otkako sam otišao pre devet godina, pošto sam uglavnom sezonu završavao kad i oni. Radujem se dolasku u Beograd, ne toliko igranju protiv Partizana, ali prilici da osetim podršku koja je jedinstvena u Evropi.

Foto: Starsport

Vladimir Lučić

Partizan se ove godine žestoko pojačao, dok su ostali nosioci igre iz prošle sezone. Ledejom...

- Klub je godinama unazad zaslužio da igra u Evroligi. Sa dolaskom Željka Obradovića, i ekipom koju prave, budžetom koji imaju, nadam se da će napraviti dobru ekipu i rezultate. Drago mi je da su se vratili tamo gde pripadaju. Derbi? Videćemo. Ukoliko budu dozvolili jedne i druge navijače i ako sveostan e u granicama normalnog, mislim da će to da bude evropski klasik poslastice za sve koji vole sport, košarku posebno.

Uporedio je potom svoje vreme u taboru crno-belih i trenutno stanje stvari.

- Iskreno, što se tiče Zvezde i Partizana, meni jeste bili turbulentno s obzirom na imena i ugovore koji se spominju. Meni je ostalo zapamćeno da smo preživljavali dok smo igrali u Partizanu, a sada su to budžeti koji su u rangu velikih ekipa. Ja sam još u februaru produžio ugovor i ne pratim previše transfere, nemam društvene mreže, pa sam samo usputi ispratio.

Po kuloarima se pričalo da bi Lučić mogao da se vrati u Partizan, ipak, do toga nije došlo.

- Imao sam ponude – Efes, Fenerbahče, Milano i Zenit. Niko me zaista nije kontaktirao. Mislim da nisu očekivali da ću tako rano produžiti saradnju. Nisu mi prenete želje da me Partizan hoće. Možda u januaru ili februaru nisu znali da će da igraju Evroligu i nisu mogli da planiraju budžet za narednu godinu. Sam moj potpis u febraru je mnoge iznenadio i nije bilo priča u tom trenutku - zaključio je Lučić za "Sportklub".

BONUS VIDEO: