Odraće ih do gole kože: Rusi uzvraćaju udarac - evropska košarka se suočava sa problemom nesagledivih razmera!


IZVOR: Republika - 05.08.2022 | 10:21


Da li se Evroliga nalazi pred velikim problemom?

Foto: Starsport
Odraće ih do gole kože: Rusi uzvraćaju udarac - evropska košarka se suočava sa problemom nesagledivih razmera!

Sezonu 2021/22, kada je u pitanju elitno evropsko košarkaško takmićenje, obeležilo je izbacivanje ruskih klubova iz navedenog takmičenja.

Usled dobro poznatih dešavanja u Ukrajini, borg Evrolige odlučio je da se ruskim klubovima i u predstojećoj sezoni zabrani učešće i upravo ova odluka mogla bi da ima nesagledive posledice kada je evropska košarka u pitanju.

Naime, ruski i evropski košarkaški velikan, ekipa moskovskog CSKA pokrenuo je tužbu protiv Evrolige. U tužbi se navodi da je moskovski klub jedan od osnivača ovog takmičenja i da po slovu ugovora ima obezbeđeno učešće u njemu i za sezonu 2022/23. Istovremeno, pravni tim najtrofejnijieg ruskog kluba ističe da u ugovoru ne postoji klauzula vezana za isključenje, pa se samim tim navedena odluka može i mora smatrati pravno neodrživom.

Foto: Starsport

Detalj sa susreta Crvene zvezde i moskovskog CSKA

 

Kakva će biti odluka suda ostaje nam da vidimo. Po ovom sporu zadužen je sud u Luksemburgu, a kako prenose brojni sportski mediji širom Starog kontinenta u bordu Evrolige vlada velika nervoza zbog posledica koje mogu uslediti nakon sudske presude koja se očekuje da će biti obelodanjena u narednim danima.

 

BONUS VIDEO: