Sve NBA zvezde mu gledaju u leđa: Niko nikad kao Jokić!


IZVOR: Republika - 01.07.2022 | 11:24


Srpski centar parafirao petogodišnju vernost Nagetsima sa garantovanom platom od 264 miliona dolara, što bi šrema najavama američkog novinara Adama Mareša mogao da bude njegov poslednji NBA potpis.

Foto: Tanjug/AP
Sve NBA zvezde mu gledaju u leđa: Niko nikad kao Jokić!

Srpski centar Nikola Jokić naplatio je svoje sjsjne NBA partije "super-maks" ugovorom, a sa Nagetsima je dogovorio zaradu u visini od čak 264 miliona dolara za pet godina, počevši od leta 2023. godine.

Na taj način, Srbin je sebi od Nagetsa obezbedio preko 300 miliona američkih novčanica, ukoliko saberemo i platu koja mu sleduje tokom naredne dve sezone, po slovu važeće saradnje. Jokić će za sezonu 2023/2024 inkasirati 46,55 miliona dolara, a potom mu se zarada uvećava za osam procenata na godišnjem nivou.

Takođe, peta godina ugovora je "opciona", preciznije nekadašnji as Mege može da odluči da potraži izlaz i novu franšizu, ukoliko to poželi. Adam Mareš, novinar koji prati tim iz Kolorada, ocenio je da bi ovo mogao da bude Jokićev poslednji ugovor koji je parafirao "preko bare", s obzirom da već ima punih 27 godina, te da se "obezbedio" za sledećih sedam sezona.

Ne bi me iznenadilo da je ovo poslednji NBA ugovor koji je Jokić potpisao - naveo je Mareš, koji je javno podelio svoje mišljenje.

Inače, do sada najveći NBA ugovor potpisao je bek Bredli Bil, koji je od Vašington Vizardsa dobio 251 milion dolara, a sledi krilni košarkaš Milvoki Baksa Janis Adetekumbo sa garantovanom platom od 228,2 miliona.

Podsetimo, Jokić je dva puta zaredom poneo MVP priznanje najkvalitetnije lige sveta, a minule sezone zabeležio je fenomenalan prosek od 27,1 poena, 13,8 sokova i nešto preko sedam asistencija po utakmici.

BONUS VIDEO