Problemi su sve veći: Dva puta su bili evropski šampioni, a sada su im dani odbrojani!


IZVOR: Republika - 14.06.2022 | 16:22


Neverovatna vest stiže iz Zagreba samo par dana nakon što su osvojili 20. šampiosnku titulu u Hrvatskoj, a ukupno 23. u istoriji kluba.

Foto: Starsport
Problemi su sve veći: Dva puta su bili evropski šampioni, a sada su im dani odbrojani!

Slavna zagrebačka Cibona broji svoje poslednje dane postojanja.

Klub se nalazi pred nerešivim finansijskim problemima. Dug je narastao na oko 40 miliona kuna (5,3 miliona evra) i navedena potraživanja nema odakle da isplati, pa je stečaj, izvesno je, jedino rešenje.

Ovo je danas za hrvatske medije potvrdio i gradonačelniok Zagreba Tomislav Tomašević:

- Cibona nema problem s gradom jer su njeni dugovi prema gradu i gradskim ustanovama manji od 10 odsto. Iako je uz to bilo nenamenskog trošenja gradskog novca, izašli smo joj u susret i nudili sporazume i odlaganje naplate dugova kako bi stala na noge i kako bi se dala prilika novoj upravi. Uprkos tome što nije pokrila dug i prema pravilima nije mogla da ostvari finansiranje iz gradskog budžeta s obzirom na dugove, pronašlo se rešenje da koristi dvoranu, a to nije bilo lako pronaći - istakao je prvi čovek grada Zagreba, a zatim dodao:

- Nakon svega nova uprava odlazi i nekorektno je stavljati bilo kakvu odgovornost na nas, nego je treba tražiti u upravi koja je dovela klub u takvu situaciju i staroj gradskoj upravi koja je to dopustila. Očito se katastrofalno upravljalo, jer kako može da se dogodi da tako istorijski klub, koji je osvojio 20. titulu prvaka, uđe u dugove od 40 milijuna kuna - pita se Tomisalv Tomašević.

Foto: Starsport

Da li je kraj blizu, KK Cibona?

 

Košarkaškom klubu Cibona račun će 21. juna biti tačno dva meseca u blokadi, što po automatizmu dovodi do pokretanja stečajnog postupka. Ostaje da se vidi da li će klub koji je u eri Dražena Petrovića dva puta bio šampion Evrope (1985. i 1986.) uspeti da se u poslednjem trenutku spasi najgoreg scenarija.

 

BONUS VIDEO: