OPERACIJA JE USPEŠNO PROŠLA: Repezentativac se uskoro ponovo vraća na parket!


IZVOR: Republika - 01.06.2022 | 07:35


Doživeo je povredu kada je to njegovoj ekipi najmanje odgovaralo, ako se uopšte može reći da bilo kakva povreda može doći u pogrešnom trenutku.

Foto: Tanjug/AP
OPERACIJA JE USPEŠNO PROŠLA: Repezentativac se uskoro ponovo vraća na parket!

Kamerunski reprezentativac i košarkaš Filadelfije, Džoel Embid, podvrgnut je operaciji palca desne ruke, a istovremeno se radi i na oporavku ranije povrede još jednog prsta.

Kako prenose američki mediji, operacija je protekla rutinski i može se očekivati da će se Džoel Embid na parket vratiti već početkm letnjeg kampa koji se organizuje pred novu NBA sezonu.

Kamerunski reprezentativac je u sezoni koja još uvek nije okončana, sledi veliko finale najjače košakrake lige na svetu, vodio veliku borbu sa našim Nikolom Jokićem kada je borba za MVP nagradu u pitanju. Na kraju je Embid tu trku okončao na drugom mestu.

 

 

Tokom sezone Džoel Embid je prosečno beležio 30,6 poena po meču, 11,7 skokova, 4,2 asistencije 1,5 blokada i 1,1 ukradenu loptu, dok je u plej-ofu do povrede imao nešto skromniji učinak – 23,6 poena, 10,7 skokova, 2,1 asistenciju, 0,8 blokada  i 0,4 ukradene lopte.

Inače, njegova Filadelfija je u ovosezonskom plej-ofu takmičenje završila u drugoj rundi doigravanja Istočne konferencije porazom od Majamija nakon pet odigranih mečeva, a pre toga su rezultatom 4:3 savladali Toronto.

Dvadesetosmogodišnji košarkaš, rođen u kamerunskom gradu Jaunde, član je ekipe Filadelfije od 2014. godine. Seventisiksersi su ga te godine izabrali kao 3. pika u prvom krugu drafta.

 

 

BONUS VIDEO: