PONIŽAVAJU GA NA SVAKOM KORAKU: Mnogo ih boli Jokićeva dominacija - nekadašnji košarkaš podigao glas protiv srpskog asa!


IZVOR: Republika - 11.05.2022 | 13:23


Nikako ne mogu da se pomire sa činjenicom da Srbin već dve godine vlada američkim košarkaškim parketima.

Foto: Tanjug/AP
PONIŽAVAJU GA NA SVAKOM KORAKU: Mnogo ih boli Jokićeva dominacija - nekadašnji košarkaš podigao glas protiv srpskog asa!

Nikola Jokić je po drugi put uzastopno proglašen za najkoristnijeg igrača NBA lige, ali ovaj izbor mnogima na području SAD-a se nije dopao.

Jedan od onih koji osporavaju izbor srpskog košarkaškog reprezentativca je i nekadašnji osvajač prstena 2003. godine sa ekipom San Antonija, Stiven Džekson. On je komentarišući izbor MVP-ja ovosezonskog takmičenja izjavio:

- Jokić je sjajan, bolji nego što sam ja ikada bio, ne želim ništa da mu oduzmem, ali nije dvostruki MVP. Postoje i drugi košarkaši koji imaju sjajne sezone, najbolje u karijeri, čiji timovi imaju šansu da osvoje titulu. A ako poznajete igru, znate da Denver nije imao šansu za titulu. To su činjenice, nije da želim da ga ponizim - istakao je Džekson, a zatim i direktno prozvao sve ljubitelje košarke koji i glasaju u izboru za MVP igrača:

- Svi ovi glasači koji nikada nisu igrali košarku, koji znaju da kucaju po tastaturi, uništili su igru i mnogim igračima karijere.

Za kraj je Stiven Džekson izneo i predlog:

- Imam ideju, dopustite da 75 najboljih košarkaša u istoriji imaju glas, i da svake godine glasaju za MVP. Prosto je.

 

BONUS VIDEO: