ČOVIĆ ODBRUSIO MIJAILOVIĆU! CIRKUSIJADA, Ostoja je NEBITAN lik! Partizan hteo da MENJA JEDNOGLASNO donetu odluku!


IZVOR: Republika - 11.05.2022 | 07:37


Sve se puši.

Foto: Tanjug
ČOVIĆ ODBRUSIO MIJAILOVIĆU! CIRKUSIJADA, Ostoja je NEBITAN lik! Partizan hteo da MENJA JEDNOGLASNO donetu odluku!

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović imao je veoma zanimljiv nastup na Jutarnjem programu "TV Prva".

- Pojedinci imaju lične i dirigovane frustracije u mojim nastupima u jutarnjem programu. Bolje je da idem ujutru, nego popodne u večernje škole - rekao je Čović tokom gostovanja.

Potom je upitan da prokomentariše žestoke napade Ostoje Mijailovića.

- Nemam nameru da se bavim sa nebitnim likovima u košarci. Svi klubovi su imali mogućnost da glasaju o propozicijama. Početak problema je vezan za ABA ligu, gde je dogovoreno da se završnica igra između prva četiri kluba. Tada je usledila ideja da se igra osam klubova, što su Zvezda i FMP rekli ok, ali gledajte kalendar takmičenja. U julu je doneta odluka da bude četiri, pa je u septembru prebačeno na šest. Za to nisu bili samo Zvezda, FMP i Cibona.

- Tu nastaje problem sa tajmingom za KLS. Da ne bi bilo mešetarenja u odboru KLS postoje predstavnici devet klubova. Prema tome, priča da su dva kluba nadglasala jedan je netačna. Predlog takmičenja je proistekao iz Zlatiborovog predloga datog 9. marta i Dinamikovog 14. marta ove godine. Klubovi su mogli da se izjasne na sednici 17. marta, kada je doneta jednoglasna odluka.

Foto: Tanjug

Nebojša Čović

Nastavio je u dahu.

- Cirkusijada počinje zahtevom da se završnica igra fajnal-for, a ne plej-of, jer pojedinci smatraju da je lakše pobediti Crvenu zvezdu na jednu utakmicu.

- Nakon toga što je doneta jednoglasna odluka, 25. marta ima Partizanov dopis koji traži fajnal-for. Potom se traži da se promene propozicije ABA lige usred sezone, što naravno odbijaju FMP i Igokea. Zatim Ostoja izlazi sa rečima da Partizan neće igrati KLS.

Na kraju je imao i zaključak.

Zašto je KLS kriv što neko nije osvojio Kup Srbije ili Evrokup. To je sistem kao pred Kup Radivoja Koraća. Da se Zvezda uvuče u blato. Cela spletka se pravi oko fajnal-fora. Godinama se već igra plej-of KLS tako što domaći teren ima bolje plasirana ekipa iz ABA lige - poručio je Čović.

BONUS VIDEO