GOSPODSKI: Budućnost u prijateljskom tonu dočekuje Partizan!


IZVOR: Republika - 12.03.2022 | 12:31


Primer svima!

Foto: Starsport
GOSPODSKI: Budućnost u prijateljskom tonu dočekuje Partizan!

Košarkaši Partizana gostuju ekipi Budućnosti u okviru 22. kola ABA lige, a iz podgoričkog kluba su se potrudili da se gosti iz Beograda osećaju kao kod kuće.

Utakmica u Morači je od velike važnosti za obe ekipe u borbi za što bolju poziciju pred početak plej-ofa. Kada se na to doda i veliko rivlastvo između pristalica ova dva tima jasno je zašto je utakmica označena kao događaj visokog rizika.

Foto: KK Partizan Nis/Dragana Stjepanović

 

U cilju smirivanja tenzija i sprečavanja potencijalnih incidenata klub iz Podgorice obratio se saopštenjem.

– Veliko nam je zadovoljstvo što ćemo imati priliku da uzvratimo gostoprimstvo igračima i stručnom štabu, ako i Upravi kluba, na čelui sa predsednikom Ostojom Mijailovićem, koji su na terenu i van njega uvek pokazivali dosotjanstvo, zdrav takmičarski i pravi sportski duh. Radujemo se susretu sa legendom evropske košarke, trenerom Željkom Obradovićem, kog smo imali čast da ugostimo tokom učešća Budućnosti u Evroligi – stoji u prvom delu saopštenja.

Potom su se Podgoričani obratili svojim navijačima “Varvarima”:

– Ovom prilikom pozivamo naše navijače da u svom dokazanom maniru, na pravi domaćinski, nama svojstven način dočekamo rivala. Iako smo na terenu žestoki protivnici, naša igra je uvek fer i sportsa, a van terena smo pravi primer ponašanja za sve učesnike ABA lige. Neka ovo bude utakmica na kojoj ćemo dati sve od sebe, na terenu i van njega. Pokažimo na domaćem terenu kako izgleda susret dva velika evropska kluba. – Neka se naši gosti, od dolaska na aerodrom, do dolaska, osećaju kao među svojim prijateljima, uzvratimo dostojanstveno navijanje – stoji u saopštenju Budućnosti.

Meč je na programu u nedelju od 19 sati.

BONUS VIDEO: