SRBI DOMINIRALI EVROLIGAŠKIM PARKETIMA! Nema nam ravnih na Starom kontinentu! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 01.02.2022 | 23:15


Srpski igrači pružili su odlične partije ove Evroligaške večeri!

Foto: Starsport
SRBI DOMINIRALI EVROLIGAŠKIM PARKETIMA! Nema nam ravnih na Starom kontinentu! (VIDEO)

Gledali smo atipičnu utakmicu između Zvezde i Armanija na kojoj je u prvoj četvrtini postavljen negativan rekord po broju postignutih poena - samo 15 (8:7)!

Još jedan meč ove večeri pretio je da obori taj rekord. Reč je o duelu Barselone i Bajerna gde je nakon prve četvrtine na semaforu stajalo 9:9. Ipak košarakaši ova dva tima ušli su u znatno bolji ritam u nastavku meča, pa je konačan rezultat bio 71:66 u korist španskog tima.

Ekipu Trinkijera predvodili su sprski reprezentativci, Lučić i Jaramaz, sa po 16 i 15 poena, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz. Na drugoj strani u Barseloni se istakao Kajl Kjurik sa 20 poena, koga je pratio Mirotić sa 13 poena i 6 skokova.

 

 

U pobedi Fenera nad Asvelom odličan je bio Marko Gudurić sa 15 poena, 2 skoka, i 3 asistencije.

 

 

Panatinaikos poražen je na domaćem terenu od Monaka. Atinjane predvodio je Nedović sa 16 poena, dok se Jović nije upisao na listu strelaca. Danilo Anđušić doprineo je sa 7 poena pobedi francuskog tima.

 

 

U ostalim mečevima Zenit je preokretom slavio u gostima protiv Baskonije na krilima Bilija Berona koji je upisao 24 poena, dok je Makabi u drugom poluvremenu slomio Žalgiris uz 32 poena Nanelija.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO: