IGRAĆE U PODGORICI: Napustio Partizan a bio je jedan od NAJBOLJIH!


IZVOR: Republika - 07.10.2021 | 09:48


Dolaskom Željka Obradovića na klupu beogradskog Partizana, rasteretila se klupa crno-belih. Jedan od onih koje popularni Žoc nije video u svom timu je i Nikola Janković.

Foto: Starsport

NIkola Janković i Rade Zagorac

Visoki košarkaš se u međuvremenu snašao.

Naime, košarkaški klub Podgorica je angažovao Jankovića iz Partizana.

Nikola će za tim koji nastupa u ABA 2 ligi, debitovati na Zlatiboru na prvom ovosezonskom turniru!

Podsetimo se, Janković je ponikao u mlađim kategorijama FMP-a, da bi potom prešao u Crvenu zvezdu, ali sa crveno-belima nije potpisao profesionalni ugovor.

Nakon toga igrao je za belgijski Šarlroa i Pepinter. U sezoni 2015/2016 nosio je dres Mege sa kojom je osvojio Kup Radivoja Koraća, da bi posle otišao u ljubljansku Olimpiju, a onda je sezonu proveo u turskoj Sakariji.

Noseći dres Olimpije dobio je titulu MVP regionalne lige, a te sezone je osvojio prvenstvo i Kup Slovenije, gde je takođe bio MVP.

Poslednje tri godine bio je član Partizana, u koji je stigao iz španskog Estudijantesa, a u dresu tog tima je prosečno beležio 9,3 poena, 4,3 skoka.

Treba istaći i da sa U18 reprezentacijom Srbije ima srebro i bronzu sa šampionata Evrope, sa selekcijom do 19 godina bio je vicešampion Evrope, dok je sa mladom reprezentacijom stigao do bronzane medalje na šampionatu Starog kontinenta 2014. godine.