PEŠIĆ SAZNAO SJAJNE VESTI: Srbija u NAJJAČEM SASTAVU u kvalifikacijama!


IZVOR: Republika - 02.10.2021 | 08:42


Košarkaška reprezentacija Srbije ovih dana dobila je novog selektora, Svetislava Pešića koji je na čelo nacionalnog tima ponovo zaseo nakon 19 godina.

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije

Pred Pešićem je veliki izazov, prvi je da Srbiju kvalifikuje na Svetsko prvenstvo, a priliku za to imaće u novembru mesecu kada "orlove" očekuje prozor kvalifikacija.  

Kao i uvek, postavlja se pitanje hoće li Srbija igrati u najjačem sastavu, što ustvari znači da li će Evroliga i FIBA postići dogovoro oko oslobađana igrača za reprezentative obaveze. 

Kako za sada stvari stoje, dogovor ove dve institucije je blizu. 

Naime, direktor FIBA Kamil Novak, koji gostuje u Sarajevu, otkrio je da bi moglo da dođe do pomirenja.

- Snažno verujem da ćemo u predstojećem periodu pronaći rešenje za, kako bih to nazvao, koegzistenciju. Evroliga je jako takmičenje, sa kvalitetnim timovima i toga smo apsolutno svesni. Ali takođe očekujemo i da nacionalni savezi budu poštovani. Verujemo da ima mesta za sve - rekao je Novak, a prenosi "Dnevni avaz".

Novak je takođe otkrio i da će uskoro biti održan sastanak dve organizacije, a jedno od pitanja će biti i da najbolji košarkaši igraju za reprezentacije.

Tako bi Srbija mogla da bude jača u kvalifikacijama za Mundobasket sa igračima iz Evrolige.

- Želimo da najbolji igrači igraju za evropske reprezentacije. Uskoro bismo ponovo trebali da sednemo i diskutovati na ovu temu. Lično verujem da se sve možemo dogovoriti u interesu zajedničkog napretka - zaključio je Kamil Novak. 

Podsetimo se, pored Srbije se u kvalifikacionoj grupi nalaze i Slovačka, Belgija i Letonija.