Prvi osmeh Alimpijevića u Evroligi posle deklasiranja Efesa: Ima mnogo malih heroja u našem timu koji rade veliki posao!


IZVOR: Republika - 08.12.2017 | 21:01


Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević istakao je da je protiv Efesa Zvezda odigrala skoro savršen meč. Istakao je timsku igru koja je donela pobedu i mnogo malih heroja u timu.

Foto: kkcrvenazvezda.rs

Dušan Alimpijević

- Bila je ovo skoro perfektna utakmica za nas. Imali smo samo dva minuta u odbarni u drugoj četvrtini. Pre meča smo rekli da je ova ekipa prva po ofanzivnom skoku u Evroligi, pa smo morali da budemo ozbiljni u građenju koša i veoma agresivni.

- Po meni Efes je jedan od tih ekipa koja ima izuzetne individualce, ali nije uspeo sistemski da ih osposobi za neke stvari i tako bi svima pravili problem. Ono što me raduje je, to da je ovo timska pobeda. Do svake pobede u Evroligi došli smo timskom igrom. Ima mnogo malih heroja koji dobro rade posao, a ne vidi se u statistici. Veoma sam ponosan na način kako smo ostvarili pobedu.

- Mi prvo moramo da verujemo u sebe da bimso pobedili REeal, a posle toga samopouzdanje može da bude veće. Ako mi nemamo presiju za Evroligu ne znači da ne želimo da pobeđujemo. Ali, treba biti realan - rekao je Alimpijević.