SAZNAJEMO, PARE NISU PROBLEM: Partizan spremio DŽAK novca za Obradovića!


IZVOR: Marija Stefanović - 20.06.2021 | 19:30


Čelnici Partizan ponudili su trofejnom treneru Željku Obradoviću (61) ugovor vredan skoro milion evra za godinu dana da bi se posle 28 godina vratio u Humsku, saznaje Srpski telegraf!

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Željko Obradović

Crno-beli poslednjih godina su samo bleda senka nekadašnjeg tima, koji je godinama bio u vrhu evropske košarke, i zbog toga su odlučili da vrate legendarnog stručnjaka i ne pitaju za cenu. Posebno jer je sa njim na klupi klub iz Humske zabeležio najveći uspeh u istoriji kada je 1992. osvojen trofej u Kupu evropskih šampiona.

TRAŽI GARANCIJE

Uprava Partizana sa Ostojom Mijailovićem na čelu ponudila je Obradoviću ugovor u vrednosti od 900.000 evra, plus bonuse za sve uspehe koje napravi, što bi na kraju izašlo oko milion. Međutim, najveći problem što dogovor još nije i zvanično postignut jeste taj što Obradović, pored para, želi i garancije da će moći da napravi respektabilan tim. Što nikako neće biti lako jer crno-beli trenutno nemaju dosta kvalitetnih košarkaša u ekipi i moraće da naprave velike promene u igračkom kadru.

- Željku je ponuđeno oko milion evra i on je zadovoljan tom sumom. Kada je u pitanju povratak u Partizan, Obradoviću pare nisu bile prioritet. Važnije mu je kakav će tim imati, to bi moglo da pravi probleme. Ukoliko crno-beli daju velike pare za trenera, pitanje je koliko će onda ostati za igrače - rekao nam je naš izvor blizak Partizanu.

U STALNOM KONTAKTU

I sam Obradović je u više navrata istakao da bi voleo da se vrati na klupu Partizana. On je nedavno poručio da je redovno u kontaktu s upravom kluba iz Humske.

- Mislim da je suvišno da objašnjavam emocije prema Partizanu i koliko mi on znači. Sa ljudima iz kluba sam u stalnom kontaktu i uvek sam pokušavao da nađem način da pomognem Partizanu, ali i svim našim klubovima. Kad god je trebalo da se kaže lepa reč za bilo koji naš klub, ja sam to pokušao da uradim jer verujem da se ovdašnja produkcija trenera i igrača mora poštovati - kazao je Obradović.