VELEOBRT U "SLUČAJU HARDEN": Hjustonov skandal-majstor PROŠIRIO SPISAK, Roketsi SPUSTILI CENU, sve realniji trejd superstara!


IZVOR: Republika - 25.12.2020 | 10:18


Džejms Harden svim snagama se trudi da napusti sastav iz Teksasa, pa je sada proširio spisak destinacija koje bi prihvatio samo kako bi olakšao trejd.

Foto: Tanjug/AP

Džejms Harden u duelu sa Nikolom Jokićem

I Roketsima više postaje muka od njegovog ponašanja, pa su izgleda spustili cenu, pa Ol-star deluje sve bliže odlasku.

Originalni Hardenov spisak sastojao se od Filadelfije, Majamija, Milvokija i Bruklina, ali kada niko od tih timova nije uspeo da ugovori posao, "Brada" je odlučila da su i Portalnd Trejl-Blejzersi i Boston Seltiksi vredni njegove pažnje. 

Portland ima nekolicinu mladih i nadarenih košarkaša da ponudi, ali nije očigledan paket koji bi ponudili.

Postoje dve opcije. Ili bi Blejzersi Hjustonu dali Si Džeja Mekaluma, pikove i nekog od Nasira Litla, Anfernija Sajmonsa ili Zeka Kolinsa, ili bi probali sa paketom koji se sastoji od Nurkića, Litla, Gerija Trenta Juniora, pikova i ko zna još čega.

Foto: Tanjug/AP

Si Džej Mekalum morao bi da bude deo dila za Hardena

Prva opcija ostavila bi Portland bez "velike trojke", ali bi Lilard i Harden automatski postali najstrašniji par bekova na planeti. Druga bi rasporila ekipu, ali bi barem imali tri igrača na ili oko Ol-star nivoa.

Ipak, problem je u platama, pošto Harden prima 47, a Mekalum svega 28 miliona dolara, dok klinci iz ekipe Terija Stotsa, izuzev Nurkića, zarađuju znatno manje sume.

Drugi novitet na Hardenov spisku je ekipa Boston Seltiksa, a ako nas pitate, oni apsolutno mogu da sklope najbolju ponudu (izuzev možda Bruklina) za igrača Hardenovog kalibra.

Foto: Tanjug/AP

Džejlen Braun bio bi ključni deo Bostonove ponude

Boston ima prvu zvezdu u Džejsonu Tejtumu, ali su posle njega svi na Hjustonov raspolaganju.

Kada bi Seltiksi ponudili Džejlena Brauna, pikove i nekoga od Vilijamsa, Karsena Edvardsa, ovogodišnjeg pika Arona Nesmita, Hjuston bi dobio kompletan paket, a Boston savršenog partnera za mladog Tejtuma.

 

 
$bp("Brid_08884520", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"225"});

 

Podsećamo, Harden je svoju ispisnicu potpisao ponašanjem u poslednje vreme, kada je uhvaćen u strip klubu iako je trebao da bude u karantinu, pa je zarazio svoje saigrače, što je rezultiralo otkazivanjem njihovog prvog meča u novoj sezoni.